Beruházás

2021.03.26. 19:55

Új játszóterek várják a helvéciai gyerekeket

Helvécián a Jubile­um utca mellett új játszótér várja a gyerekeket.

Sebestyén Hajnalka

Bence és Döme már felfedezte az új játékokat

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A nagyközségben új játszóteret alakítottak ki a Jubile­um utca melletti közterületen. Két régebbi játszóteret pedig bővítettek. A gyerekek örömmel fogadták az új játékokat.

Az önkormányzat 4,7 millió forintot nyert a játékeszközökre és a környezet kialakítására a Vidékfejlesztési Program keretén belül.

Turupuliné dr. Polyák Katalin jegyző elmondta: Helvécia a megye egyik legdinamikusabban fejlődő nagyközsége, egyre többen választják új otthonuknak a települést. Sok kisgyermekes család vagy családalapítás előtt álló párok építkeznek, vagy költöznek ki Helvéciára. Így folyamatosan nő az igény a játszóterek használata iránt. Eddig három közterületi játszótér volt, ezek száma nőtt most eggyel a Jubileum utca melletti közterületen, melynek közvetlen szomszédságában nagyon sok új ház épült az elmúlt években. Az új játszótér kialakításával és parkosításával az újonnan beépülő településrész közterülete rendezettebbé vált.

A Jubileum utcai új játszótér és park mintegy háromezer négyzetméteren valósul meg. A játékelemek mellett a park pihenésre, sétálásra és aktív testedzésre is alkalmas lesz. Az egészséges életmód népszerűsítése érdekében a három játszóeszköz mellett elhelyeztek egy mell- és hátizom-erősítő gépet. A megvilágítást két napelemes kandeláber biztosítja. Az eszközöket már kihelyezték, április végéig a füvesítés és a fák, cserjék elültetése is meg­történik.

A pályázati keretből jutott pénz a település központjában található Millenniumi emlékparkban lévő játszótér bővítésére is, egy mászófalat és egy gyaloglógépet vásárolt az önkormányzat. A Tábor utcai orvosi rendelő előtt kialakított játszótérre pedig egy hintával ellátott játszóvárat vettek.

Az önkormányzat ebben az évben tervezi még a Szabó Sándor-lakótelepen lévő játszótér bővítését is, illetve anyagi eszközei, valamint a pályázati lehetőségek alapján a többi játszótér kültéri bútorzattal való ellátását, és a locsolási lehetőségek megoldását is.

Bence és Döme már felfedezte az új játékokat
Fotó: Sebestyén Hajnalka

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában