pályázat

2021.03.19. 19:24

Új bútorokkal gazdagodott a foktői egészségház

A foktői intézmény teljeskörűen megújult, szigetelést kapott, és kicserélték a nyílászárókat is.

Zsigmond Enikő

Korsósné Szabadi Nelli családsegítő

Fotó: Zsigmond Enikő

A település középületei sorra megújultak az utóbbi években, az iskola, a polgármesteri hivatal, a művelődési központ és könyvtár, a központi tér a térburkolatos parkolóval, fedett piaci árusítóhelyekkel mind-mind a gondos gazdát mutatja, a faluközpontban lévő egészségház volt az utolsó, mely még alapos ráncfelvarrásra szorult.

Az atomerőmű alapítványának településfejlesztésre kiírt pályázatainak köszönhetően Foktő is nyert az alapból, így megvalósulhatott egy teljes külső és belső felújítás, tető- és homlokzati szigeteléssel, új tetővel, új nyílászárókkal, akadálymentesítéssel, korszerű villamoshálózattal és vizesblokkokkal.

A munkák tavaly ősszel befejeződtek, a védőnői és családsegítő szolgálat munkatársai egy minden igényt kielégítő épületbe költözhettek vissza. A nyert összeget saját forrásból is kiegészítették, így az épület környezete is megújult, udvari és utcai térköves járda, új kapu és kerítés egészítette ki a beruházást.

Bakai Károly polgármester hírportálunknak elmondta, hogy sikerült a komplexum felszereltségét is javítani.

– A Magyar Falu Program két olyan pályázatán is nyertünk – meg persze mi magunk is tettünk hozzá pénzt –, melyből az orvosi rendelőnkbe és az egészségházba is sikerült új eszközöket, bútorokat vásárolnunk, ezek nemrég érkeztek meg. Egy hétig csomagolt, rendezkedett Vajda Istvánné védőnő és a családsegítő kolléganő, Korsósné Szabadi Nelli is. Nagy örömmel fogadták az újdonságokat, mára belakták, folyik a munka – mint ahogy a felújítás alatt sem volt egyetlen nap szünet sem –, természetesen a járványügyi előírások betartásával – mondta a település vezetője. Végezetül az idei év tervei között említette, hogy a nagy udvart is rendezik, parkosítják, pihenőpadokat, hintát helyeznek el, hogy még komfortosabbá tegyék az épület udvarát is.

Korsósné Szabadi Nelli családsegítő
Fotó: Zsigmond Enikő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában