tojásfa

2021.03.29. 16:34

Ötödik alkalommal borult húsvétváró ünnepi díszbe Szalk központja

A közelgő húsvét jegyében állítottak tojásfát Szalkszentmárton központjában, illetve díszítették fel a település artézi kútját a művelődési ház dolgozói.

Gulyás Sándor

A kútra a lakosság által felajánlott tojásfüzérek kerültek

Forrás: Beküldött fotó

– Öt esztendővel ezelőtt kerültem a művelődési házba, és szerettem volna valami újat alkotni, olyat, ami korábban még nem volt Szalkszentmártonban és a környéken sem. Kiváló alkalom volt erre a közelgő húsvét. Ekkor született meg bennem a tojásfa állításának gondolata. Kezdeményezésem nyitott fülekre talált. Az óvodások és az iskolások csoportonként, illetve osztályonként készítették el saját hímes tojásaikat. A programot sport- és kézműves-foglalkozással színesítettem. A nyuszifutáson szinte valamennyi gyermek rész vett – mondta el hírportálunk érdeklődésére Mészáros Szilvia közművelődési szakember.

A tojásfa díszítésébe a lakosság és a helyi néptáncosok is bekapcsolódtak. Egyre több felajánlás érkezett. A község szépítéséért való tenni akarás a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet idején is érvényesült.

– Idén ötödik alkalommal borult húsvétváró ünnepi díszbe Szalkszentmárton központja. Feldíszítettük artézi kutunkat, tojásfát varázsoltunk az egyik köztéri fából. A kútra a lakosság által felajánlott borostyánból készült alapra helyeztünk három színes tojásfüzért, a köztéri fára pedig összesen 770 hímes tojás került. A szépítéshez idén is csatlakoztak a helyi lakosok és a civilek, így a tojás­díszek száma napról napra növekszik – fogalmazott Mészáros Szilvia.

A tojásfadíszítők szelfijeit az önkormányzat Facebook-oldalára várják a szervezők.

– Az óvodások és az iskolások legnagyobb bánatára idén, a pandémiás helyzet miatt, elmaradnak a sport- és kézműves-foglalkozások. Ennek úgymond „pótlására” egy nagyobb közösségi rendezvényt tervezünk gyermeknapra, vagy nyár elejére – tette hozzá bizakodóan Mészáros Szilvia közművelődési szakember.

A kútra a lakosság által felajánlott tojásfüzérek kerültek
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában