beruházás

2021.03.29. 07:00

Ősszel folytathatják a faültetési akciót Kiskunhalason

A városban jelenleg a már korábban tervezett és megvalósult beruházásokhoz tartozó fásítási munkálatokat végzik a Városgazda Zrt. dolgozói, akik százharminc fát ültetnek el ezekben a napokban. A vírushelyzet után, ősszel még nagyobb fásítási akciót tervez az önkormányzat.

Pozsgai Ákos

Az Eperd utcai csapadékvíz-tározó partján ültetnek fát a Városgazda Zrt. dolgozói

Fotó: Pozsgai Ákos

A fásítást a csapadékvíz-elvezetési program részeként épült felsővárosi Eperd utca mellett kialakított csapadékvíz-tározónál kezdték a zrt. dolgozói, ahol összesen 67 darab facsemetét ültettek el – mondta el Farkas Dániel, a halasi városháza kabinetvezetője, akitől megtudtuk, hogy 17 darab szomorúfűz, 10 hárs, 10 gömbakác és 32 csörgőfa került a földbe a víztározó partvonalán és a közeli Eperd, a Sereg és a Vadkerti utcában.

A tavaszi fásítási program másik kiemelt helyszíne a kórház és a strand között épült parkoló, illetve az ahhoz tartozó új zöldfelületek. Ide 61 fát ültetnek, főként kőrisek és platánok telepítését tervezi az önkormányzat – közölte Farkas Dániel. Hozzátette: a két projekt fásítási költsége közel egymillió forint.

Az újonnan épülő kerékpárutak mentén, a Jókai utcában is szeretnének még a tavaszi időszakban fásítani. A Thúry József utcában erre ősszel kerül sor.

– A vírushelyzet enyhülésében bízva, őszre tervezünk nagyobb fásítási programot Halason, amibe be szeretnénk aktívan vonni a lakosságot és civileket

– fűzte hozzá a kabinetvezető, kiemelve, hogy a fapótlási kötelezettségeken túl is tervben vannak jövőbeni fatelepítések a város számos pontján, így például a Jókai utcai tavak mentén is.

A fásítási munka fizikai részét jelenleg a Városgazda Zrt. munkatársai végzik. Ám amint enyhül a járványhelyzet, a lakosság és a civilek segítségére is számít az önkormányzat. – Emellett persze az egyéni faültetési akciók is megengedettek, aki fát szeretne ültetni közterületre, az megteheti. Viszont mindenkit arra kérnek, hogy a faültetési szándékát előre egyeztesse a városi főkertésszel – mutatott rá Farkas Dániel.

Az Eperd utcai csapadékvíz-tározó partján ültetnek fát a Városgazda Zrt. dolgozói
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában