vízvezetékcsere

2021.03.06. 11:30

Nem maradnak sokáig víz nélkül Kalocsán

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye várhatóan ez év végén záruló térrekonstrukciós munkálatai kiterjednek a történelmi városrész közműcseréire is – ezért zárták le a Kossuth Lajos utca és a Szent István király út kereszteződését is, januárban.

Gábor János

A vízvezetékeket a következő hetekben váltják ki a tér alatt

Fotó: Gábor János

A vízvezetékek kiváltása a következő hetekben zajlik le, még azelőtt, hogy hosszabb idő után újra fertőtlenítenék a város ivóvízhálózatát, jelentette be a Kiskunvíz Kft. A közszolgáltató hamarosan rendbe tesz egy másik helyszínt is, ahol több évtizedes adminisztrációs hiba miatt magántelkek alatt fut a vízvezeték.

– A legközelebbi rekonstrukciós munka a Szentháromság tér mellé tervezett új, útburkolat alatti vízvezetékcsere lesz. Ebből sok mindent nem fog érzékelni a lakosság, hiszen csak akkor lesz rövidebb vízhiány, amikor rákötünk az új hálózatra. Minden érintettet előre értesíteni fogunk – jelezte Szigeti Attila, a Kiskunvíz műszaki igaz­gatója.

– Nem tervezünk egy-két óránál hosszabb vízhiányt.

Úgy készülünk, hogy csak el kelljen vágni az egyik csövet és rákötni a másikat. Ezt akkor tudjuk megtenni, ha meglesz a negatív bakteriológiai eredmény – foglalta össze, hozzátéve, hogy ezzel a munkával várhatóan március második-harmadik hetében tudnak végezni.

A másik komolyabb feladat a Tamási Áron utcában vár a Kiskunvíz szakembereire. Itt tavaly tavasszal, egy nagyobb meghibásodás kijavítása során derült ki, hogy a vízvezeték több ingatlan telekhatárán belül halad. Ez egy régi, mára visszanyomozhatatlan adminisztrációs hiba miatt alakulhatott így, de most rendbe teszik, azzal, hogy a csőszakaszt áttelepítik a telkeken kívülre. A várhatóan néhány napot igénylő munkát még tavasszal elvégzik, amint az idejük és az időjárás is engedi.

A szolgáltató a tél elteltével sort kerít az idei első nagy hálózatfertőtlenítésre is, március 18–28-ig. A legnagyobb szolgáltatás-kiesés Dunatetétlen és a barákai vízműtelep között lesz, március 23-án este tíztől másnap reggel ötig.

Ebben az időszakban teljes vízhiányra kell számítani Uszódon, Géderlakon, Dunaszentbenedeken, Ordason, Hartán és Dunatetétlenen, míg Dunapatajon jelentős nyomáscsökkenés várható.

A vízvezetékeket a következő hetekben váltják ki a tér alatt
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában