átalakítás

2021.03.10. 16:34

Megszépül a központi óvoda udvara Bácsalmáson

A vírusjárványhoz kapcsolódó korlátozó intézkedések hétfői bevezetése óta a Petőfi utcai óvodában fogadják az ügyeletet igénylő gyermekeket.

Juhász Jenő

Átalakítási munkálatok a központi óvoda udvarán.

Fotó: Juhász Jenő

A Bácsalmás Kistérségi Többcélú Társulás Óvoda-Bölcsődéjében most egy épületben, de telephelyenként külön csoportszobában és a saját óvodapedagógusokkal tartanak gyermekfelügyeletet. Amennyiben nagyobb igény mutatkozna, akkor természetesen fokozatosan megnyitnák a többi telephelyet is. Ennek ellenére a Kossuth utcai és a Központi óvodában sem állt meg az élet a kapun belül, a dadusok megkezdték a nagytakarítást, fertőtlenítést, előre hozták a tisztasági meszeléseket.

A központi óvoda udvarán pedig nagyszabású átalakítási munkálatokhoz fogtak, melyről Dvorácskóné Vuity Erika óvodavezető tájékoztatta hírportálunkat.

– Az óvoda udvarán egy régi álom válik valóra egy óvodába járó gyermek apukájának felajánlásával: Denczinger Zsolt napok óta saját gépeivel az udvar kiegyenlítésén, a balesetveszélyessé váló gödrök, mélyedések megszűntetésén fáradozik, munkáját az intézmény karbantartói segítik. Az óvoda költségvetéséből megvalósul a füvesítés és reméljük, ha Húsvét után újra kinyitja az óvoda a kapuit, a gyermekek önfeledten játszhatnak majd a felújított udvaron és talán az évzárók a szabadban is megtarthatók lesznek.

Az intézményvezető köszönetét fejezte ki az önkéntes, segítő, lelkes munkáért az óvodások és a telephelyen dolgozók nevében.

Átalakítási munkálatok a központi óvoda udvarán.
Fotó: Juhász Jenő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában