nagykőrös / kecskemét

2021.03.21. 19:41

Kerékpártúrával hívja fel a figyelmet a koraszülöttek támogatására

Különleges akcióval, egy 110 kilométeres kerékpáros túrával hívja fel a figyelmet a koraszülöttek és az újszülöttek támogatására az abonyi Bukor Péter. A fiatalember azt szeretné elérni, hogy minél többen segítsék a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány mentőautó vásárlását. A tervezett túra Nagykőröst és Kecskemétet is érinti.

Hartai Gergely

Az áprilisra tervezett jótékonysági kerékpáros túra résztvevői Abonyból indulnának, és több település érintése után oda is térnének majd vissza – mondta Bukor Péter szervező

Forrás: Beküldött fotó

– Régóta szembesülök azzal, hogy vannak olyan alapítványok, amelyeknek nincs elegendő pénzük arra, hogy fejlesszék eszközeiket, esetleg új berendezéseket szerezzenek be. Pedig ezekkel gyakran beteg gyerekeknek segítenének. Ezért határoztam el, hogy megpróbálok segíteni ezeknek a szervezeteknek jótékony céljaik elérésében – ecsetelte a szoljon.hu hírportálnak a kerékpáros túra ötletgazdája.

Bukor Péter elmondta, különleges akciójával a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány mentőautó vásárlását támogatja. Célja, hogy a gyermekek egészsége érdekében mihamarabb rendelkezésre álljon az új jármű.

– Egy 110 kilométeres túrát szerveznék, amely számos települést érintene a térségben. Abonyból, a Kossuth térről indulnánk.

Utunk innen Törtelre vezetne, aztán a Nagykőrös-Kecskemét-Nagykőrös-Törtel-Kőröstetétlen szakasz megtétele után térnénk vissza Abonyba

– taglalta a szervező.

Bukor Péter kiemelte, tisztában van azzal, hogy a koronavírus-járvány miatt nem lehet nagyszabású, tömeges programmá tenni a kezdeményezést. Éppen ezért legfeljebb tízen vehetnek majd részt benne, azaz rajta kívül még kilencen teljesíthetik a több mint száz kilométeres távot. A program időpontját illetően pedig több lehetőségben is gondolkodik.

– A túrát alapvetően április harmadikára tervezem, ezt azonban az időjárási körülmények még átírhatják. Nagy mennyiségű csapadék esetén egy héttel későbbre halasztanánk a programot, amelyre mindenképp szombati napon kerülne sor.

Az abonyi fiatalember elmondta, Facebook-oldalán várja azok jelentkezését, akik a jó ügy érdekében szívesen tartanának vele. Akik pedig adományozni szeretnének, azok a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány honlapján tehetik meg azt.

Az áprilisra tervezett jótékonysági kerékpáros túra résztvevői Abonyból indulnának, és több település érintése után oda is térnének majd vissza – mondta Bukor Péter szervező
Fotó: Beküldött fotó

Huszonnégy órás szolgálatban vannak

A Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány hivatalos oldalán arról számol be, hogy az Országos Mentőszolgálattal kötött szerződés alapján egész Magyarország területén (Budapest és a közép-magyarországi régió kivételével) végzik a koraszülöttek mentését és őrzött szállítását. Tíz mentőautójuk napi huszonnégy órás szolgálatban vesz részt a kicsik életének megmentésében, százötven kollégájuk segítségével.

Évente átlagosan 4500 csecsemőt mentenek, illetve szállítanak, nyolc, a tevékenységben részt vevő alapítvány segítségével. Céljuk, hogy csökkenjen a csecsemőhalandóság és a lehető legmagasabb szintű egészségügyi ellátást kaphassák meg a legkisebbek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában