fejlesztés

2021.03.23. 20:00

Elkezdték a rég várt tiszaalpári kerékpárút építését

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében valósul meg a tiszaalpári kerékpárút építése.

V. P.

Forrás: shutterstock.com

Hétfőn elindult a régóta várt kerékpárút építése Tiszaalpáron a 4501-es számú út (Bokrosi út) mentén.A kivitelezés a munkagépek helyszínre szállításával kezdődött, a tényleges munkavégzés kedden indul és várhatóan az idén be is fejeződik– tájékoztatta a baon.hu-t dr. Vancsura István polgármester, aki ezúton is fokozott figyelmet kér az arra közlekedőktől. A tiszaalpári kerékpárút kivitelezése a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében valósul meg. A 430 millió forintos beruházást a Magas- és Mélyépítő Kft. végzi – részletezte a településvezető.

Elmondta, a beruházás három szakaszból áll: a 4501-es számú Bokrosi út Királysarki elágazásától a Bokrosi út és a József Attila utca kereszteződéséig halad, majd a Bokrosi utat keresztezve a közútra való felfestéssel a József Attila utcán, az Alpár és Újfalut összekötő úton, a Thököly utcán és a Csokonai utcán folytatódik.

Dr. Vancsura István polgármester
Fotó: Vajda Piroska

– A második szakasz a Csokonai utcáról a Bajcsy-Zsilinszky utcán ugyancsak kerékpárút felfestéssel az Alkotmány utca kereszteződéséig tart, majd az Alkotmány utcát keresztezve önálló nyomvonalon folytatódik a Matic Kft. irányában. A kerékpárút a település bel- és külterületi határán egy forgalomlassító sziget kialakításával ismételten keresztezi a 4625. sz. utat, így a közút másik oldalán ugyancsak önálló nyomvonalként a Matic Kft. telephelyéig folytatódik. A hálózat harmadik ága a Csokonai utcán, majd a Táncsics Mihály utcán felfestéssel folytatódik, majd a Táncsics utca és Balassa utca kereszteződését elhagyva, a vasút mellett, önálló nyomvonalon halad tovább. Az Alkotmány utcán egy, a forgalmat lassító gyalogátkelőhelyet is kialakítanak. A korábbi Domb büfé területén az épített nyomvonal a 4625. sz. út mellett halad, amely egészen az Árpádfalui vasúti átjárót keresztezve a Katona József utcáig tart, ahol kiépítenek egy kerékpártárolót és pihenőhelyet is. A beruházás során a Katona József utca aszfaltburkolatot kap, amelyre ezt követően festik fel a kerékpárút nyomvonalát. A projekt során Tiszaalpár közigazgatási területén mintegy 200 méter hosszan aszfaltburkolatú út, 4 km hosszan aszfaltburkolatú kerékpárút, több mint 5 km hosszan nemesített útpadka, valamint egy jelzőlámpás vasúti átjáró, egy gyalogátkelő, valamint egy településkapu létesül – összegezte dr. Vancsura István.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában