közbiztonság

2021.03.26. 11:30

A járvány miatt megerősítették a kunbaracsi járőrszolgálatot

Kunbaracsnak kiterjedt a tanyavilága, külterületeinek hatvan százalékát erdő borítja. Ebből adódóan a helyi polgárőrség fő feladata a tanyákon élő idősek védelme és a falopások megakadályozása. Az említett szervezet hatékonysága érdekében megerősítette a járőrszolgálatát.

Gulyás Sándor

A polgárőrség fokozott jelenléte meghozta gyümölcsét – állítja a volánnál ülő Szabó István

Fotó: Gulyás Sándor

A koronavírus-járvány miatt jelentősen megszaporodtak a kunbaracsi polgárőrség feladatai. Az elmúlt egy esztendőben mintegy harminc százalékkal megnőtt a szolgálatban eltöltött órák száma.

– A koronavírus-járvány a településünkön működő egyesületünk huszonnégy fős tagságára is fokozott terhet rót. Kunbaracsnak kiterjedt a tanyavilága, külterületeinek hatvan százalékát erdő borítja. Ebből adódóan fő profilunk a tanyákon élő idősek védelme és a falopások megakadályozása. Számolva, hogy a megváltozott körülmények kedveznek a bűnelkövetőknek, erősítettük meg járőrszolgálatunkat. A fokozott jelenlét vélhetően nagyban közrejátszott abban, hogy az elmúlt évben kizárólag a fatolvajokkal gyűlt meg a bajunk – mondta el a baon.hu érdeklődésére Szabó István, a Kunbaracsi Polgárőr Egyesület vezetője.

A polgárőrök emellett odafigyeltek arra is, hogy a lakosság maradéktalanul betartsa a járványügyi korlátozásokat.

– Elmondható, hogy a kunbaracsiak hozzáállása és viselkedése példaértékűnek mondható. Sem a védőmaszk viselésével, sem pedig a járványügyi szabályok, korlátozások betartásával nem volt gond. Tapasztalataink azt mutatják, hogy

a járvány fokozódásával nőtt a lakosság összetartása, fegyelme.

Kistelepülés lévén, a tanyagondoki szolgálat maradéktalanul el tudja látni feladatát, így az ellátásban nem igazán kell részt vállalnunk. Természetesen, ahol tudunk, besegítünk, a minap például egy idős asszonyt vittünk oltásra – tette hozzá a Kunbaracsi Polgárőr Egyesület vezetője.

A koronavírus-járvány nincs befolyással a polgárőrség terveire. Tennivaló idén is akad bőven.

– A legfontosabb feladat a polgárőrség fejlesztése. Eszközállományunk kielégítőnek mondható. A legfontosabb célunk az állomány összetartozásának erősítése, új tagok toborzása, a technikai eszközök állagának megőrzése, karbantartása, illetve az, hogy valamennyi polgárőr egyenruhát kapjon – emelte ki Szabó István.

A polgárőrség fokozott jelenléte meghozta gyümölcsét – állítja a volánnál ülő Szabó István
Fotó: Gulyás Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában