Többségében nem háziorvosok oltják az időseket Halason

Csütörtökön elkezdődött a regisztrált legidősebbek koronavírus elleni oltása, mivel azonban a tervezett 18000 darab Moderna vakcina helyett csak 10800 érkezett vasárnap az országba, Kiskunhalason is változtatni kellett az eredeti oltási terven.

Mester-Horváth Nikolett

Budapest, 2021. január 31. Egészségügyi dolgozó egy lakót olt be a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájának elsõ adagjával a fõvárosi Kálvin János Református Idõsek Otthonában 2021. január 31-én. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Ahogy országszerte, úgy Kiskunhalason is vasárnapi határidővel minden háziorvosi-praxisból 6 idős embert kórházi oltóponton oltanak be, ezenfelül azonban a városban csak két háziorvos olthat be maga is 10 regisztrált beteget, ugyanis két adag Moderna vakcina érkezett a településre – tudtuk meg Dr. Bús Imre háziorvostól.

A szakember azt is elmondta, hogy az ő praxisába tartozó hat fő idős embert csütörtökön a kora délutáni órákban oltották be a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban a Szegedi Tudományegyetem Oktatókórházában kialakított oltóponton. – A vakcina rövid felhasználhatósági ideje miatt rendkívül feszes időbeosztásban kell végezni az oltásokat, ezért véleményem szerint az oltópontokon történő oltás a tapasztalt szakemberek és az ott már rutinosan használt, bejáratott rendszer miatt praktikusabb – tette hozzá Dr. Bús Imre.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában