bács-kiskun

2021.02.27. 15:30

Tisztújítást tart idén a Nemzeti Pedagógus Kar

A Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) öt év elteltével újra tisztújító szavazást tart.

Gulyás Sándor

Fotó: Gábor János

Öt év után újra tisztújító szavazást tart a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK): a szakemberek számára elindult a voksolásra feljogosító regisztráció, ami egészen április 20-ig tart, illetve már jelöltethetik is magukat, ennek határideje március 23-a – hívta fel a figyelmet a szervezet Bács-Kiskun megyei területi elnöke. Fekete Antal arra kéri a megye pedagógusait, hogy minél nagyobb számban regisztráljanak, és a voksaikkal vegyék ki a részüket a tisztújítás feladatából.

Emlékeztetett: az NPK fontos fogaskereke a hazai köznevelésnek, hiszen szakmai véleményezési, javaslattevő és ajánlási feladatokat lát el, illetve egységesíti a magyar pedagógusok állásfoglalásait, majd közvetíti azokat a döntéshozók felé. A szervezetnek egyébként kötelezően tagja minden állami és önkormányzati fenntartású köznevelési intézményben foglalkoztatott pedagógus, szavazni viszont csak azok tudnak a különböző pozíciók jelöltjeire, akik a fent írt időpontig regisztrálnak a nemzetipedkar.hu választási oldalán.

Fekete Antal arra kéri kollégáit, hogy minél nagyobb számban regisztráljanak. (archív fotó)
Fotó: Gábor János

Képeink illusztrációk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában