KECSKEMÉT

2021.02.20. 20:00

Szabályozzák, hogy egy kukásautó hány sárga zsákot vihet ki

Egy facebook-os bejegyzés nyomán megkérdeztük a Duna-Tisza Közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-t, tudnak-e arról, hogy valaki(k) a sárga zsákokkal üzletel(nek) Kecskeméten.

Hraskó István

Szelektív hulladék a Széchenyivárosban. 20200316 Kecskemét Fotó: Bús Csaba BCS Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

„Ma délután becsengetett hozzánk egy fiatalember, hogy érdekelne-e szelektív hulladékos sárga zsák, adna 200 db-ot 3000 ft-ért! Kérdésemre, honnan van, közölte: kukásautón dolgozott,onnan szerezte! Lehet,csak azért kapunk 1 zsákot szállításkor, mert a dolgozók ezzel üzletelnek?” – tette közzé nemrég egy férfi a Közösen egy tisztább Kecskemétért csoportban.

A poszt kapcsán megkerestük a DTkH Nonprofit Kft.-t, érkezett-e a céghez amiatt bejelentés, hogy valaki üzletelne a sárga zsákokkal, tudnak-e ilyen esetekről? Megkérdeztük azt is, kapnak-e amiatt lakossági bejelentéseket, hogy a lakók nem jutnak hozzá a kellő számú cserezsákhoz? Végül arról is érdeklődtünk, a DTkH-nál miként tartják számon a zsákok kiadását, leltározás vagy egyéb nyilvántartás alapján fény derülhetne-e visszaélésekre?

– Társaságunkhoz ilyen jellegű visszaéléssel kapcsolatos megkeresés nem érkezett. A zsákok járatokra történő kiosztása, az adott járat gyűjtési napja szerinti területének aktuális háztartásszáma szerint történik. A zsákok nyilvántartása természetesen szabályozottan történik társaságunknál. A lakosság a tájékoztatókban megjelölt számú szelektív cserezsákot megkapja, amennyiben helyezett ki közterületre a gyűjtés napján szelektív hulladékot. Kollégáink megfelelő és eljárási rendünk szerinti munkavégzését ellenőrizzük és a szabálytalan munkavégzést szankcionáljuk – válaszolta megkeresésünkre Varga Katalin, a DtkH ügyfélszolgálat vezetője.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában