testnevelés

2021.02.05. 14:14

Sporteszközöket adományozott a kalocsai Méhecskék SE

A Méhecskék SE közreműködésével rendszeresen juthatnak új sporteszközökhöz a helyi óvodák és iskolák. Most a Belvárosi iskola volt soron: udvari eszközökkel segítették őket.

Gábor János

A városban működő utánpótlás-nevelő Méhecskék SE nemcsak saját növendékeivel törődik, hanem az oktatási intézmények diákjaival is. Mint kiderült, a labdarúgó-egyesület közreműködésével rendszeresen juthatnak új sporteszközökhöz a helyi óvodák és iskolák, de saját erőből szintén támogatják őket, minden évben, a felmerülő igények szerint. Most a több száz tanulóval működő Belvárosi iskola volt soron: udvari eszközökkel segítették őket.

– Mivel kalocsai gyerekeknek szeretnénk lehetőségeket biztosítani és velük a sportolást megszerettetni, jó kapcsolatot kell ápolnunk a helyi óvodákkal és iskolákkal – indokolta a tárgyi adományozást Faragó László, a Méhecskék SE elnöke.

– Tudjuk, hogy nehezen jutnak hozzá forrásokhoz, ezért a mi szerény lehetőségeinkkel is próbálunk nekik segíteni. Az intézményeket igyekszünk bevinni a Bozsik-programba, hogy sportszertámogatást kapjanak minden évben, emellett mi is próbáljuk megoldani a felmerülő igényeket – mondta.

Az egyesületvezető hozzátette, hogy idén a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolája fordult hozzájuk azzal, hogy megkoptak a labdáik és bójáik, ezért nagyon szeretnének újakat kapni. A Méhecskék technikai vezetője, Radványi László egy gyors leltár után összegyűjtötte a raktárból azokat a jó állapotú eszközöket, amelyeket tudnak nélkülözni, az iskola pedig hasznosítani. Végül tucatnyi labdát és bóját adományoztak az intézménynek, bízva abban, hogy a testnevelésórákon és a szabadidős foglalkozásokon jó hasznát veszik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában