zöld város

2021.02.06. 18:11

Sikeres volt a lajosmizsei zöldségpiac próbaüzeme

Bruttó 1,2 milliárd forintból újul meg Lajosmizse központja és piactere a Zöld Város projekt keretében.

Horváth Péter

Az új ruhapiacot már szep­temberben birtokba vehették az árusok, a zöldségpiac fedett, oldalt nyitott csarnoka pedig decemberben készült el és csütörtökön tartották a sikeres próbaüzemét.

– Mind a termelők, mind a vásárlók várták már a mai napot. Ha összehasonlítjuk a piac korábbi és mai arculatát, akkor látható igazán a fejlődés, ami egyaránt nagy változást hozott az árusok és a vevők életébe – fogalmazott Basky András polgármester.

A fedett csarnok középső részén húzódnak az elárusító asztalok, míg az oldalt nyitott konstrukció lehetőséget biztosít arra, hogy az épület két oldalán pedig autóból árulják terményeiket a termelők.

Még néhány munkálat hátravan a csarnok teljes elkészültéig, de az áldatlan körülményeket már ilyen állapotban is megszünteti az új piactér, ahol immár folyamatosan árulhatnak a kereskedők. A projekt zárásakor hivatalosan is átadja majd az új létesítményt a városvezetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában