Házasság Hete

2021.02.09. 10:30

Online térbe költöztek a programok Félegyházán

Ezerszer is igen! mottóval hirdették meg idén a Házasság Hete programsorozatot a keresztény egyházak és civil szervezetek.

Vajda Piroska

A kezdeményezés közel két évtizede Angliából indult el és minden évben Valentin-nap környékén egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. Ma már 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével.

A szervezők célja, hogy bölcs és gyakorlati tanácsokkal lássák el a házasokat és a házasulandókat. Az országos kezdeményezéshez, mint minden évben, idén is csatlakozik a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ is, bár a járványveszély miatt idén csak az online térben tudják kínálni programjaikat.

A programkínálatot a művelődési központ közösségi oldalán találhatják az érdeklődő házaspárok, akik elsőként egy páros kocsmakvízjátékba kapcsolódhatnak be.

A házaspároknak ezúttal sem kell nélkülözniük Pál Feri atya előadását, amit február 9-én nézhetnek meg a közösségi oldalon. Ezt követően egy kihívásra invitálják a részt vevő párokat, akiket arra kérnek a szervezők, hogy nézegessenek közös fotókat, elevenítsenek fel régi közös emlékeket, vagyis nosztalgiázzanak kettesben. Február 11-én, csütörtökön házasságról szóló filmek ajánlóit teszik közzé, február 12-én, pénteken szintén egy kihívásra várják a párokat, akiket arra kérnek, hogy készítsenek egy közös vacsorát, majd annak elfogyasztása után táncoljanak együtt. Természetesen a hétvégére is kínálnak majd a házasságot népszerűsítő programokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában