galériával

2021.02.08. 19:33

Multimédiás kuckót adtak át a félegyházi óvodában

Multimédiás kuckót adtak át a negyven éves születésnapját ünneplő Százszorszép Óvodában hétfőn délelőtt.

Vajda Piroska

Az intézmény vezetősége folyamatosan azon dolgozik, hogy különböző újdonságokkal segítsék a gyermekek fejlődését. Ezt a célt szolgálta a nyáron átadott zenélő kerítés is. Az országban egyedülálló kültéri hangszeres játékot követte a multimédiás kuckó, amelyet minden évszakban, időjárástól függetlenül használhatnak a gyerekek. A nyugodt és esztétikus környezetben elérhetővé válik számukra a zene és a média vívmányainak régi és modern tárháza egyaránt – mondta el hírportálunknak Fricska Gyöngyi, az intézmény vezetője.

– Ebben a szobában a múlt és a jelen értékeit igyekeztünk ötvözni. Szeretnénk megmutatni, hogy a sok évvel ezelőtt idejáró gyermekek milyen oktatástechnikai eszközökkel találkozhattak és azt is, hogy ezzel szemben a mai óvodásoknak milyen lehetőségek állnak rendelkezésükre. Naponta tapasztaljuk, hogy gyermekeink teljes természetességgel mozognak a technika világában. Ugyanakkor azt is látjuk, hogy

óvodásainkat elvarázsolják a régmúlt eszközei is,

mint például a diavetítő nyújtotta állókép, vagy a bakelit lemezek sugallta mesés hangulat. De megfigyelhetik itt a klasszikus és a népi hangszereket is – mondta a megnyitón az óvoda vezetője, aki arról is beszámolt, hogy a kuckóban kiállított hangszereket egy-egy hozzáértő művész mutatja majd be a gyerekeknek.

Fricska Gyöngyi az átadáson azt is elmondta, hogy a kuckó eszközeit és bútorait felajánlásoknak köszönhetik. Az okos televíziót azonban az óvoda alapítványának bevételéből vásárolták. A multimédiás kuckó megvalósítása pedig Lantos Szabolcsnak, az intézmény gondnokának a keze munkáját dicséri – hangsúlyozta az óvoda vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában