Marián Katalin

2021.02.24. 18:12

Kinevezték az új intézményvezetőt Bácsalmáson

Március elsejétől új vezetője lesz a Vörösmarty Mihály Városi Könyvtárnak és Művelődési Központnak.

Juhász Jenő

Fotó: Juhász Jenő

2020. augusztus 30-án Feketéné Ónodi Erzsébet, a korábbi intézményvezető egy tragikus baleset következtében elhunyt. A szomorú hír mélyen megrendítette a bácskai kisváros lakosságát és a környék bélieket, hiszen a település kulturális élete erősen kötődött a nevéhez.

Ezt követően hat hónapon át megbízott igazgató látta el az önkormányzati intézmény vezetői feladatait, miközben a képviselő-testület 2020 novemberében pályázatot írt ki az álláshely betöltésére. Az első pályázati kiírásra nem érkezett érvényes ajánlat. Éppen ezért január közepén ismét meghirdették az intézményvezetői állást.

A beérkezett pályázatokat kedden délután értékelték polgármesteri döntés formájában a még javában zajló vírushelyzet miatt.

Németh Balázs polgármester elmondta, hogy kettő érvényes pályázat került beadásra, melyek megfeleltek a formai és szakmai követelményeknek. Mindkét pályázó helybéli volt. A képviselőkkel való egyeztetés után a város első embere Marián Katalint nevezte ki vezetőnek a kulturális intézmény és a hozzá tartozó telephelyek irányítására.

Marián Katalin szakmai életrajzából kiderül, hogy tanítói és informatikus könyvtáros diplomával rendelkezik.

Több mint egy évtizedig informatikus könyvtárosként dolgozott a pécsváradi középiskolában. Pedagógusként, könyvtárosként részese volt a közösségi munkának, a szabadidős és kulturális rendezvények szervezésének. Hitvallása szerint a feladatok megoldásához összefogás, közös gondolkodás és határozott cselekvés szükséges. Fő feladatának tekinti a kultúra széles körben történő közvetítését és az önszerveződő közösségek részére a közösségi tér biztosítását. Az új vezető megbízatása öt éves időtartamra, vagyis 2026. február 28-ig szól.

Fotó: Juhász Jenő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában