E-Kecsap

2021.02.24. 12:03

Jótékonysági futással segít a rászorulóknak a kecskeméti alapítvány

Az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány jótékonysági futásra hívja a segíteni vágyókat. Az alapítvány hat családnak szeretnének tűzifát vásárolni.

Sebestyén Hajnalka

Az E-Kecsap hat éve segít a nehéz körülmények között élőknek

Forrás: Beküldött fotó

Jótékonysági futásra buzdítja a mozgásra vágyókat az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány, azaz az E-Kecsap, mely hat éve segíti a nehéz körülmények között élő családokat. A jótékonysági megmozdulással hat családnak szeretnének tűzifát vásárolni.

A védőnőkből és önkéntesekből álló Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány mellé az évek alatt civil adományozók mellett cégek sokasága állt. Az alapgondolat, hogy a rászoruló kecskeméti kisgyermekes családoknak segítsenek a mindennapok könnyebbé tételében, a kezdetektől nem változott. Az alapítvány vezetője, Szabóné Kis Éva védőnő, aki emellett szoptatási tanácsadóként, szülő–csecsemő/kisgyermek konzulensként nagyon sok nehéz sorssal találkozik, társaihoz hasonlóan.

– Az elmúlt években számos alkalommal hívtunk életre jótékonysági sporteseményt. Most a járványhelyzet a hagyományos szervezést nem teszi lehetővé. Ezért úgy döntöttünk, ha személyesen nem, akkor fussunk virtuálisan egy nemes ügyért! Téli tüzelőre gyűjtünk az általunk támogatott családoknak. Eredetileg február 8. és 28. között tartott volna a jótékonysági felhívásunk, sajnos azonban még nem jött össze a kitűzött cél, azaz a 100 nevező, melynek segítségével hat család tűzifáját tudjuk megvásárolni. Eddig 55-en neveztek be, így egy héttel, március 7-éig meghosszabbítjuk a felhívásunkat. Bízunk abban, hogy összejön a 100 nevezés, és mind a hat családnak segíthetünk.

Az E-Kecsap hat éve segít a nehéz körülmények között élőknek
Fotó: Beküldött fotó

Aki szeretne csatlakozni, annak regisztrálnia kell magát az " target="_blank" rel="noopener noreferrer">alapítvány Facebook-oldalán, és elutalnia az 5000 forintos nevezési díjat.

Ezt követően az általa választott távot lefuthatja vagy lesétálhatja. Az alapítvány a jótékonysági futás elismeréseként egyedi tervezésű E-Kecsap-­érmet postáz el.

Számlaszám: Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány, 11732002-20410229, a közleménybe be kell írni a jelentkező nevét, illetve a futás kifejezést.

– A befolyt összegből az első családnak az elmúlt hétvégén vittük el a tűzifát. Nagyon bízunk abban, hogy hamarosan a többi öt családnak is kiszállíthatjuk. Arra biztatunk mindenkit, sportoljanak saját egészségükért és egy másik család megsegítéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában