Jánoshalmán és Kiskunhalason is beoltották az otthonok lakóit

Megkapták az idősotthonokban lakók és a dolgozók a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájának első adagját. A második oltást három hét múlva adják be.

Pozsgai Ákos

Élénk volt az érdeklődés az idősek részéről az oltás iránt.

Fotó: Pozsgai Ákos

– Élénk volt az érdeklődés az idősek részéről a koronavírus elleni oltás iránt a Kiskunhalasi és a Jánoshalmi járásban is. Az otthonok és szociális intézmények lakóinak többsége beoltatta magát. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Gondviselés Háza jánoshalmi idősek otthona lakóinak 86 százaléka felvette a védőoltást, míg a dolgozók oltottsági aránya 34 százalékos.

A szintén ide tartozó éjjeli menedékhely lakóinak 42 százaléka lett beoltva, míg a dolgozók közül mindenki beoltatta magát

– közölte a baon.hu érdeklődésére Ádám Tamásné intézményvezető, aki elmondta azt is, hogy a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházból érkezett az oltócsapat, köztük dr. Szepesvári Szabolcs kórházigazgató, aki beadta az oltásokat.

A kiskunhalasi Nyúl Utcai Idősek Otthonában is túl vannak az első védőoltáson az ott lakó idősek és az intézmény dolgozóinak nagy része. Sokan kérték a koronavírus elleni vakcinát a Szociális Szolgáltató Központ többi egységében is, a halasi férfi hajléktalanszállón, a harkakötönyi, a kisszállási és a tompai szociális otthonokban is.

Az oltásra jogosultak mintegy 80 százaléka kérte a vakcinát.

A szociális intézményekben továbbra is érvényben van a látogatási tilalom, valamennyi otthonban kiemelt hangsúlyt helyeznek a higiénia fokozott betartására és a védőeszköz-­ellátás is folyamatos, van elegendő kézfertőtlenítő, védőkesztyű és arcmaszk.

A jánoshalmi idősek otthonába a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület ózongenerátort is vásárolt, így folyamatosan tudják a helyiségeket, valamint a védőruházatot fertőtleníteni.

Élénk volt az érdeklődés az idősek részéről az oltás iránt
Fotó: Pozsgai Ákos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában