felújítás

2021.02.19. 09:10

Helyreállították a mozgássérültek klubszobáját Kalocsán

Az épület mennyezete korábban egy beázás miatt leszakadt.

Gábor János

Új pingpongasztalt kaptak a helyreállított klubszobába

Fotó: Gábor János

Ismét használhatja a Mozgáskorlátozottak Kalocsa és Vidéke Egyesülete azt a klubszobát, amelynek mennyezete a komoly beázások hatására nemrég leszakadt.

A Kossuth Lajos utcai székház egy részében közlekedni sem lehetett, amíg az önkormányzat helyre nem állította az épületet. Az áldatlan helyzet nagyban hátráltatta a szervezet munkáját. A káreset során megsemmisült pingpongasztaluk helyett most újat kaptak.

– Jelenleg 280 tagjuk van, és megváltozott munkaképességűek is dolgoznak itt, 57-en, ezért nagyon fontos egység. Hálás vagyok az elnökségnek, hogy ilyen szépen összefogják ezt a közösséget – méltatta az egyesület munkáját dr. Filvig Géza kalocsai polgármester.

Az épület az önkormányzat tulajdonában van, nagyon régi, az állaga le is romlott az utóbbi években. Történt egy súlyos beázás az udvar felőli tetőrésznél, ami a mennyezet beomlásával járt. A gerendák szerencsére éjszaka zuhantak le, így személyi sérülés nem történt – idézte fel a két hónappal ezelőtti káreseményt Filvig Géza polgármester.

A gyakorlatilag totálkárossá vált épületrészt a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. koordinálásával állították helyre.

Megerősítették a tetőszerkezetet, helyreállították a plafont, az egészet lefestették, így újra használható az ingatlan. A városvezető hangsúlyozta: ezzel nem oldódtak meg véglegesen az épület gondjai, hiszen előbb-utóbb teljes felújítást kell végezni rajta, a nyílászáróktól a tetőszerkezetig, ezért aktívan figyelik a pályázati lehetőségeket.

A káresemény során nemcsak maga a szoba ment tönkre, hanem az addig ott állt pingpongasztal is. Az eszközt Font Sándor országgyűlési képviselő közbenjárásával sikerült pótolni, miután az egyesület közvetve a segítségét kérte. Szerencsés egybeesés, hogy Soltvadkerten éppen új eszközöket állítottak szolgálatba, így az egyik remek állapotban lévő versenyasztalukat át tudták engedni a kalocsai szervezetnek.

– Soltvadkerten tagja vagyok az asztalitenisz-szakosztálynak, ahol extraligás, nemzetközi és NB I.-es játékosképzés folyik, ezért elő van írva, hogy milyen minőségű asztaloknak kell lenniük. Egy pályázat segítségével ott le tudtuk cserélni az eddig használt eszközöket, és a szakosztály az egyiket felajánlotta erre a nemes célra – árulta el Font Sándor.

– Az egyesület nevében is köszönetet szeretnék mondani, amiért a tragédiánkra azonnal megmozdultak, és segítették az épület helyrehozását, illetve az asztal pótlását – mondta Molnár István egyesületi elnök, aki a múltban maga is versenyző, majd edző volt.

Új pingpongasztalt kaptak a helyreállított klubszobába
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában