Benedek Ákos

2021.02.21. 20:00

Harmadik helyezést ért el a rangos versenyen a bajai fodrász

Idén online rendezte meg a Magyar Fodrász–Kozmetikus–Körmös Közhasznú Egyesület az országos bajnokságát, ahol Benedek Ákos bajai fodrász két kategóriában indult, az avantgárd csoportban harmadik helyezést ért el.

Márton Anna

Ezzel a hajkoronával harmadik helyezést ért el Benedek Ákos

Fotó: Márton Anna

A fiatal tehetség másfél éve dolgozik a szakmájában, és elmondása szerint az extrém hajviseletek jelentenek kihívást számára. Valami kreatív dologgal szeretett volna mindig is foglalkozni, gyerekkorában művészeti iskolába járt, szülei már akkor is inkább a fodrászszakma irányába terelgették. Úgy érzi, ehhez meg kellet érnie, hogy valóban komolyan tudjon foglalkozni az alkalmi frizurákkal, hiszen ő leginkább alkotni szeret.

A vírushelyzet miatt online formában rendezett országos fodrászbajnokság előkészületei most kicsit más formában zajlottak. A menyasszonyi hajat három órán át, az avantgárd hajat két hétig építette Benedek Ákos. Keményítette a hajakat és utána tette rá a modell, Vuity Virág fejére.

A menyasszonyi technikát teljesen magamtól találtam ki. A modellem, Sindler Zsuzsanna abszolút nyitott a legvadabb frizurákra is. Bár a lányok, amikor jelentkeznek a modellhirdetésre, azt gondolják, mindenki hercegnős frizurát kap, de ez nem így van. Az alkalmi haj olyan, aminél nincs határ, ez valamiféle hajszobrászat

– részletezte Benedek Ákos.

A versenyen elért kimagasló eredmény azért is meglepte, mert ő többé-kevésbé még ismeretlennek számít a szakmában. Jól érzi magát Baján, ahova nyolcévnyi budapesti tartózkodás után költözött vissza, és a jövőben itt szeretne dolgozni.

– Itt szeretnék élni, de folyamatosan járok képzésekre, külföldre is el akarok menni pár kontyművészhez. Ukrajnában van egy hölgy, akihez a lezárások után mindenképp tervezek elutazni. Rengeteg tervem van. Úgy veszem észre, hogy akkor tudják itt elfogadni az emberek az újdonságokat, az új kreatív kontyokat, ha látják ezeket a munkákat legalább fotón. Nem elég, ha elmesélem, mire gondoltam – mondta Benedek Ákos.

Tervei között szerepel, hogy azzal a csapattal, amelyik részt vett a fodrászversenyen, több izgalmas projektben is együttműködik majd a jövőben.

Ezzel a hajkoronával harmadik helyezést ért el Benedek Ákos
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában