KISKUNFÉLEGYHÁZA

2021.02.19. 20:58

Felújítják a 451-es számú főutat

Elkezdődik a 451-es főút Kiskunfélegyháza és Szentes közötti szakasza felújításának előkészítése, a korábban tervezetthez képest emelt műszaki tartalommal.

Tapodi Kálmán

A fejlesztés a Szentes-Kertvárosból kivezető, valamint a Csongrád határa és a Kiskunfélegyházi elkerülő út közötti részt érinti, 42,5 kilométeren 11,5 tonnás tengelyterhelésre erősítik meg a burkolatot, 23 kilométer hosszan pedig a főúttal párhuzamos kerékpárút is épül – tudatta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára egy Szentesen tartott sajtótájékoztatón.

Mint elhangzott: a tervek elkészítésére és az engedélyek megszerzésére 1,2 milliárd forintot biztosít a kormány. A 27,5–28 milliárd forint becsült költségű beruházás kivitelezése 2023-ban kezdődhet el – mondta a politikus, aki arról is szólt, hogy az év végére elkészülnek az M5-ös autópályán, Csengelénél egy új csomópont tervei is. A községbe az elmúlt években azonban komoly teherforgalmat generáló vállalkozások települtek, emellett a fejlesztés megkönnyíti a Bács-Kiskun megye déli részén működő mezőgazdasági termelők piacra jutását is – közölte Farkas Sándor.

– A tervek szerint az 1,1–1,2 milliárd forintos becsült költségű beruházás kivitelezése 2022 tavaszára elkészülhet – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában