Érkezik a legidősebbek oltásához szükséges vakcina

A kecskeméti háziorvosokhoz is megérkezett az idősek oltására szolgáló vakcina.

baon.hu

Kecskemt, 2021. februr 3. Mczr Csaba kecskemti hziorvos tveszi a kormnyhivatal munkatrstl az amerikai Moderna cg koronavrus elleni oltanyagt Kecskemten, a Bcs-Kiskun Megyei Kormnyhivatal Npegszsggyi Fosztlyn 2021. februr 3-n. Az oltsi rendben februr 4-n a vdoltsra regisztrlt legidsebbek kvetkeznek: minden hziorvosi praxisbl hat ids embert krhzi oltponton oltanak be a Pfizer-BioNTech vakcinjbl kszlt oltanyaggal, 1080 hziorvos pedig maga is beolthat 10-10 regisztrlt ids embert az amerikai Moderna cg oltanyagval. MTI/Ujvri Sndor

Fotó: MTI

Fotósorozatot közölt az MTI arról, hogy Móczár Csaba kecskeméti háziorvos átveszi a kormányhivatal munkatársától az amerikai Moderna cég koronavírus elleni oltóanyagát Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályán szerdán.

Mint írták, az oltási rendben február 4-én a védőoltásra regisztrált legidősebbek következnek: minden háziorvosi praxisból hat idős embert kórházi oltóponton oltanak be a Pfizer-BioNTech vakcinájából készült oltóanyaggal, 1080 háziorvos pedig maga is beolthat 10-10 regisztrált idős embert az amerikai Moderna cég oltóanyagával.

A koronavirus.gov.hu-n olvasható, hogy február 4-én elkezdődik a regisztrált legidősebbek oltása. Őket a háziorvosuk értesíti az oltás pontos időpontjáról és helyszínéről, amely lehet a kórházi oltópont, vagy a háziorvosi rendelő, vagy az idős ember otthona is. Az Operatív Törzs részletes információkat is közölt az idősek oltásáról, melyek ide kattintva érhetők el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában