GALÉRIÁVAL

2021.02.22. 15:54

Elismerték a parasportolók teljesítményét Kecskeméten

A Magyar Parasport Napja alkalmából Kecskemét városvezetése hétfőn elismeréssel illette a Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Sportegyesületének parasportolóit a városházán rendezett fogadáson.

Horváth Péter

Fotó: Bús Csaba

Február 22-e a Magyar Parasport Napja. Ennek alkalmából hétfőn a kecskeméti önkormányzat elismeréssel illette az elmúlt versenyévad kiemelkedő eredményt elért parasportolóit. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és Bogasov István főtanácsadó fogadta a városházán a Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Sportegyesületének képviselőit. Az idén négy atlétát díjazott a városvezetés.

A jelenlévőket dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester köszöntötte, aki elmondta, hogy ez az időszak hagyományosan a sporttal kapcsolatos eseményekről szól a város életében. A pandémia ugyan átírta az élet szokásos rendjét, de fontosnak érezték, hogy a járványügyi szabályok betartásával, szűk körben köszöntsék a parasportólókat. Az alpolgármester a sport mindennapi életben játszott szerepének fontosságáról beszélt. Kiemelte, hogy

a kormányzat és a város is elkötelezett a versenysport, az utánpótlás sport és az amatőr sport segítése iránt, ami infrastrukturális fejlesztésekben és egyéb támogatásokban is testet ölt.

Az elmúlt évek ilyen infrastrukturális fejlesztése többek között az új versenyuszoda, az atlétikai pálya, vagy a kosárlabda akadémia, de előkészítés alatt áll több sportfejlesztést célzó projekt is.

Fotó: Bús Csaba

– Azért fordítunk kiemelt figyelmet a sport támogatására, hogy fiataljaink méltó körülmények között sportoljanak, illetve azért, hogy a versenysportunk is elérhesse azt a színvonalat, ami egy megyei jogú város esetében elvárható. A sportolók példaképül is szolgálnak a fiatal generációk előtt – fejtette ki Szeberényi Gyula Tamás, hozzátéve, hogy a fogyatékkal élő sportolók teljesítménye még inkább példaértékű, mert eredményeik kimagasló erőfeszítésről tanúskodnak. Az alpolgármester megköszönte a jelenlévőknek, hogy Kecskemét sportéletét gazdagítják és a város további támogatásáról biztosította a parasportolókat.

Az elismeréseket Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere adta át a díjazottaknak. Elismerést kapott Szkander sportágban Nagy János, aki a Szkander Országos Bajnokságon egy második helyezést és három bronzérmet szerzett. Kerékpározás és Triatlon sportágakban Császár Attila vehetett át elismerést, aki a Parakerékpáros Országos Bajnokság C3-as kategória mezőnyversenyén lett ezüstérmes. Ugyancsak ebben a bajnokságban lett ezüstérmes László Attila a C4-es kategóriában. Elismeréssel illették Boronkay Péter teljesítményét is, aki a Sprinttávú Paratriatlon Országos Bajnokság második helyezettje és a Parakerékpáros Országos Bajnokság C5-ös kategóriájának mezőnyversenyének győztese. László Attila és Boronkay Péter nem tudott jelen lenni az elismerések átadásánál. Boronkay Péter jelenleg edzőtáborban van, készülve az olimpiai kvalifikációs versenyekre és az esetleges paralimpiai részvételre. Oklevelét édesapja és a sportegyesület alelnöke, Boronkay László vette át.

A díjátadást követően Boronkay László beszélt a városvezetésnek a parasportolók eredményeiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában