Digitális oktatást kellett elrendelni egy halasi és egy jánoshalmi iskolában

A Jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a koronavírusos megbetegedések miatt március 1-jétől áttér a digitális oktatásra. Bezárta a tantermeket és online oktatásra állt a kiskunhalasi Központi Református Általános Iskola is.

Pozsgai Ákos

Jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Fotó: Pozsgai Ákos

A Jánoshalmán kialakult vírushelyzetre való tekintettel, valamint a Jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában megjelent fertőzések, és a nagyszámú hiányzó miatt az iskolaorvos és a tankerület egyetértésével március 1-jétől kezdődően két hétre áttér az iskola a digitális tanrendre.

– Nagyon szerettük volna elkerülni a bevezetését, de a jelenleg fennálló helyzet, és a naponta növekvő megbetegedések száma miatt szükséges megtennünk az óvó intézkedést. Gyermekeink, dolgozóink, a családtagok, és az önök egészsége az első számunkra is – áll az Hunyadi iskola vezetőségének közleményében.

A kialakult helyzetre való tekintettel arra kérik a szülőket, hogy magyarázzák el a gyermekeiknek, hogy felelősségteljes magatartást akkor tanúsítanak, ha az elkövetkező két hétben kerülik a barátokkal való személyes találkozást.

Fontos, hogy ne érezzék ezt az időszakot tanítási szünetnek,

nyomatékosan arra kérik a gyermekeket, hogy tartózkodjanak otthon, a kapott feladatokat végezzék el. A tanuláshoz a pedagógusoktól a megfelelő tájékoztatást meg fogják kapni.

A következő két hétben, a digitális tanrend alatt az önkormányzat biztosítja a gyermekeknek a napi egyszeri meleg ebédet. Elvitelre lesz lehetőség, egytálétel jár majd ételszállító dobozban a Diákélelmezési Konyháról. Az ebéd jövő keddtől lesz elérhető 11.30 és 12.30 között. Azok kapnak ebédet, akik jelzik az igényüket az önkormányzat munkatársának a 06/70-977-08-78 telefonszámon március 1-jén, hétfőn 10 óráig.

 

Jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Fotó: Pozsgai Ákos

Már egy hete online oktatásra tért át a halasi Központi Református Általános Iskola is,

az intézményben 114 diák nem tudott iskolába járni valamilyen koronavírus-érintettség miatt. A dolgozók közül szintén sokan kellett, hogy otthon maradjanak, mert a családjaik karanténba kerültek.

Az iskolában az elmúlt hónapok során pontosan betartották a koronavírus terjedése miatt elrendelt biztonsági előírásokat, hogy folyamatos és biztonságos legyen az oktatás. A kijelölt pontokon kézfertőtlenítőket helyeztek el, a beléptetéskor mindenkinek mérték a lázát és mindenki az előírásoknak megfelelően viselte az arcmaszkot. Most, a harmadik hullám idején viszont annyira sokan hiányoztak az iskolából, hogy át kellett térni az online oktatásra.

– Fontos megjegyezni, hogy az iskolában mindössze egy diák esetében mutatták ki a koronavírus-fertőzést, miatta egy egész osztály karanténba került. A többi hiányzás a családok érintettsége miatt alakult ki, sok család került karanténba, de sok az egyéb más betegségből adódó hiányzás is, valamint sok szülő a városban növekvő koronavírus-fertőzéses esetek miatt nem meri iskolába engedni a gyermekét – mondta el a baon.hu-nak Nagyné Lehoczki Zsuzsanna igazgató.

halasi Központi Református Általános Iskola
Fotó: Pozsgai Ákos

Az iskola vezetője kitért arra is, hogy a digitális oktatásra való újbóli átállás nem okoz fennakadást a diákok és a tanárok számára. A tanulók mindössze két százaléka kapja papíralapon a tananyagot, több diáknak pedig az iskola biztosít laptopot, illetve okostelefont, internet hozzáféréssel. A pedagógusok részére laptopokat vásárolt az intézmény és szakmai továbbképzéseken készítették fel őket az online oktatásra.

Az igazgatónő elmondta, a digitális oktatást március 1-től további egy héttel meghosszabbították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában