Bábel Balázs, kalocsai érsek nagyon várta az oltást

Bábel Balázs, kalocsai érsek az amerikai Pfizer-vakcinát kapta meg a napokban.

Sebestyén Hajnalka

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye érseke már elmondhatja magáról: túl van a koronavírus elleni oltáson. A napokban arról adott számot, milyen tapasztalatokat szerzett.

– Alig vártam, hogy megkapjam. A Pfizer oltóanyagát juttatták be a szervezetembe. Egyáltalán nem éreztem fájdalmat. Örülök, mert egy lépéssel közelebb kerültem a biztonsághoz. Megjegyzem, bármelyik vakcinát elfogadtam volna, származási helyétől és gyártójától függetlenül. Megbízom a magyar egészségügyi szakemberek véleményében. Ez persze még csak a kezdet. Kívánom mindenkinek, hogy minél előbb kapja meg az oltást – hangsúlyozta.

Arra is választ adott, mikor kerül sor az oltásra jelentkező többi egyházi dolgozó és az egyházi iskolákban dolgozó pedagógusokra.

– Ez nem tőlem, hanem az oltási rendtől függ. Még az orvosok sem tudják megmondani. Ami engem illet, időben jelentkeztem, és kivártam a soromat. Betöltöttem a hetvenedik életévemet és betegségeim is vannak. Három idős, nyolcvan év feletti paptársam kapta meg velem együtt a szérumot. A szabályokat betartva, türelemmel várakozni még mindig jobb, mint kórházban feküdni, lélegeztetőgépen.

Az egyházfő végül szomorú végkimenetelű esetekről szólt.

– Papok, sőt még orvosok is hunytak el a világjárvány következtében. Egyházmegyénkben sokan elkapták a vírust. Ez nem játék! Tartsuk be a rendelkezéseket, a hivatalos szervek pedig minél előbb oltsanak be mindenkit. Utóbbi tekintetben egyébként a korrupció semmi jelét nem észleltem – mondta végül.

Bábel Balázs: egy lépéssel közelebb kerültem a biztonsághoz
Fotó: baon.hu

koronavírus (Bács-Kiskun megye)

A dosszié további cikkei
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában