bács-kiskun

2021.02.09. 11:50

Átvették megbízásukat a városi kórházvezetők

Vezetői megbízásokat adott át Dr. Svébis Mihály megyei intézményvezető, a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója kedden, a megyénkben található másik két városi kórház további vezetésére.

Mester-Horváth Nikolett

Dr. Tóth Gábor, Dr. Svébis Mihály és Dr. Szepesvári Szabolcs

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház

Fotó: Facebook

Az egészségügy átszervezésének részeként december 31-én megszűnt az év végéig 90 egészségügyi intézmény fenntartójaként üzemelő Állami Egészségügyi Ellátó Központ, helyébe az Országos Kórházi Főigazgatóság lépett, hogy a megyei kórházakat segítse, összetartsa, a szakmapolitikai döntéseket végrehajtsa. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere decemberben adta át az intézményvezetői kinevezéseket a hazai klinikai központok, a budapesti centrumkórházak és a megyei kórházak igazgatói részére, mely megbízatások idén január elsejétől léptek hatályba.

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház intézményvezetője Dr. Svébis Mihály lett, aki személyesen adta át a megbízóleveleket megyénk két városi kórházának további vezetésére. 2021. február 1. napjától Dr. Tóth Gábor, a Bajai Szent Rókus Kórháznak, Dr. Szepesvári Szabolcs pedig a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktatókórházának intézményvezetői feladatait látja el.

Dr. Tóth Gábor, Dr. Svébis Mihály és Dr. Szepesvári Szabolcs
Fotó: Facebook / Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában