nem elveszett játékok

2021.01.21. 13:58

Zsombor gyógyulását segítik a kiskunhalasi gyűjtéssel

Nem elveszett játék vagyok! Rád vártam! – olvasható a felirat azokon a plüssökön, amelyekből egyre többet találni a belvárosban Kiskunhalason is. Egy szívelégtelenség miatt műtött kisfiú gyógyulásáért gyűjtenek támogatókat a szervezők. Zsombor – Zentéhez hasonlóan – gerincvelő-eredetű izom­sorvadásban szenved.

Pozsgai Ákos

Az országos akció indult a kazincbarcikai Burinda Zsombor gyógyulásáért. A mozgalomhoz csatlakozott a Halasi Box Club is. A szervezet vezetője, Varsányi Vera felhívást tett közzé a városban, hogy akinek van felajánlható plüssfigurája, az juttassa el az egyesülethez, amiket aztán a városközpont különböző helyein tesznek ki egy rövid levélkével.

Aki elviszi a megtalált plüssöket, az hétszáz forinttal támogathatja Zsombi gyógykezelését. A rengeteg plüssfigura a belvárosi játszótér, az óvodák környékén és a főtéren található.

Varsányi Vera, a Halasi Box Club elnöke és kisfia, Ákos helyeznek el egy plüssfigurát Fotó: Pozsgai Ákos

A plüssterjesztés Szegedről indult, bárki csatlakozhat hozzá, akinek van egy felesleges plüssjátéka. A lényege, hogy rak rá egy aprócska borítékot, a borítékra ráírja, hogy „Nem elveszett játék vagyok! Rád vártam!” és rajzol rá egy szívecskét, a borítékba pedig helyez egy cetlit, amin megkéri a plüss megtalálóját, hogy utaljon 700 forintot a játékért cserébe a Szép jövőért Zsombornak Alapítványnak a megadott – 11734152-21916838 – alapítványi bankszámlaszámára. IBAN: HU97 1173 4152 2191 6838 0000 0000. SWIFT kód: OTPVHUHB.

Zsombinál 4-5 hónapos kora körül jelentkeztek a betegség tünetei. A szívbetegséggel küzdő kisfiú szívét megműtötték 5 hónapos korában. Ezután derült ki, hogy SMA-s, vagyis Zentéhez hasonlóan gerincvelő-eredetű izomsorvadásban szenved. Szívbetegsége miatt azonban nem kezdhették el azonnal a kezelését.

A 14 hónapos kisfiún a 700 millió forintba kerülő Zolgensma-terápia segíthet.

A Zolgensmát kétéves korig be kell adni, de minél előbb, annál jobb. Ezért indult az országos gyűjtés a kisfiú javára, jelenleg 468 millió forint körüli összeg gyűlt össze. Ha egymillió ember csatlakozna a kezdeményezéshez és fejenként 700 forintot utalna Zsombinak, már belefoghatnának a kezelésbe.

Zsombi részére országszerte zajlik a plüssjátékakció,. Sportolók és tűzoltók is összefogtak a kisfiúért, hogy minél hamarabb megkaphassa a szükséges génterápiát. A tűzoltók és hivatali dolgozók több mint 700 ezer forinttal járultak hozzá a gyógyulásához.

A kiskunhalasi Szilády Református Futball Club (RFC) is felfigyelt a jótékonysági akcióra, az egyesület licitált egy hatalmas játékmackóra, amelyet aztán megvásárolt. A pénz teljes egészében Zsombi gyógykezelésére ment, a Szilády RFC-nek pedig lett egy kabalafigurája, amelyet a klub sportigazgatója, Vincze Attila vett át az elmúlt napokban. A plüssmaci kapott egy sziládys sálat, egy érem is került a nyakába, és a sportszervezett klubházának előterében állították ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában