géppark-bővítés

2021.01.11. 06:56

Új autót kapott a kalocsai közétkeztetési intézmény

A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény gépjárműparkja elöregedett, ezért tavaly novemberben jóváhagyást kaptak a városvezetőtől arra, hogy vásároljanak egy új, Renault Master teherautót.

Nagy szükség volt már az új járműre

Fotó: Gábor János

A rendszeresen jelentkező meghibásodások miatt bólintott rá az önkormányzat az új jármű beszerzésére. A korábbi szállítójárművek, amelyek két nagyüzemi konyháról indulva osztják szét az ételt, gyakran meghibásodtak, lerobbantak, ezért nehézkessé vált a napi másfél ezer ételadag kiszállítása.

– Régi igény volt már a cégünk életében egy új teherautó, mivel a meglévő kettőt nagyon megviselte, hogy folyton rövid távon közlekednek. Elhasználódtak, sokszor előfordult az, hogy valamelyik kiesett a munkából, mi viszont nagyon sok helyszínen szolgáltatunk. Nagyjából 1500 fő az ellátottak száma, a bölcsődétől az óvodákon és iskolákon át a felnőttekig és a szociális otthonokig – érvelt az új gépjármű megvásárlása mellett Kiss-Ilka Anikó intézményvezető. Hozzátette: bár a járvány időszakában le-leálló egyes intézmények miatt valamivel kevesebb adagot kellett főzniük az utóbbi hónapokban, ez biztosan nem marad így, tehát mindenképpen indokolt volt az új gépjármű beszerzése.

A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény nagy létszámú foglalkoztatotti gárdával működik, és jelenleg két főzőkonyhát üzemeltet. A Kertvárosi Általános Iskola épületében található, Jókai utcai konyha látja el a legtöbb embert (gyakorlatilag az összes városi oktatási intézményt): itt mintegy 1300 adag étel készül minden egyes nap. A másik, kisebb konyha a belvárosban, a volt Tiszti Klub helyén üzemel, és nagyjából 200 adag ételt készít, elsősorban a szociális otthonok számára. A szolgáltatásaik között egyébként nemcsak az ebéd szerepel, hiszen tízórait, uzsonnát, sőt az idősotthonok számára vacsorát is készítenek és szállítanak.

Nagy szükség volt már az új járműre
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában