segítségnyújtás

2021.01.25. 08:30

Százezrekkel támogatták a földrengések károsultjait a kalocsaiak

Lezárult a Horvát Önkormányzat Kalocsa helyi készpénz- és tárgyi adománygyűjtése, amelyet két hétig folytattak két helyszínen a horvátországi földrengések károsultjainak javára. A szervezet büszkén adta hírül, hogy jelentős pénzösszeggel és mindennap szükséges eszközökkel járultak hozzá az országos akcióhoz.

Gábor János

Gyűjtőurna helyeztek ki egy kalocsai pékségben, a horvátországi földrengés károsultjainak javára.

Fotó: Gábor János

– Mi is csatlakoztunk az Országos Horvát Önkormányzat felhívásához, amely lényege, hogy egy bankszámlaszámra pénzadományt lehet utalni. Úgy gondoltuk, hogy azoknak az adományát is összegyűjtjük, akik készpénzt adnának, ezért kihelyeztünk egy gyűjtőgömböt, először egy ékszerboltba, aztán egy pékségbe. Az első helyszínen 162 ezer, a másodikon 210 ezer forint jött össze, tehát 374 ezer forint lett a végeredmény, amit kiegészítünk 400 ezerre és befizetjük az Országos Horvát Önkormányzat számlájára, „Kalocsa város és a környékbeliek” nevében – mondta Ivó Mária, a kalocsai szervezet elnöke, hozzátéve, hogy az országos akció során összegyűlt pénzt egy konkrét célra, információi szerint egy zeneiskola helyreállítására fogják fordítani.

A Bács-Kiskun Megyei Horvát Önkormányzat kezdeményezésére indult tárgyi gyűjtés is, ehhez a kalocsaiak főleg járvány elleni védőeszközökkel, például maszkokkal, vitaminokkal, tisztítószerekkel járultak hozzá, de Dusnokon felhalmoztak például gumicsizmákat és esőkabátokat is, amiket az ottani mezőgazdaságban dolgozóknak szánnak. Az Országos Horvát Önkormányzat kifejezetten támogatásokra létrehozott bankszámlaszáma egyébként továbbra is él, így aki még ezután utalna valamekkora összeget, ugyanúgy megteheti a következő számlaszámon: K&H Bank Zrt., 10402427-00032952-00000009.

Gyűjtőurnát helyeztek ki egy kalocsai pékségben a horvátországi földrengés károsultjainak javára.
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában