remények

2021.01.29. 07:00

Optimistán várják az idei év kecskeméti születésünnepét

Május elején rendezik meg a VII. Kecskeméti Születésünnep rendezvénysorozatot. Kovács-Dandi Csilla főszervező nagyon lelkes és optimista, bízik abban, hogy személyes jelenlét mellett találkozhatnak idén a várandósok, a kisgyermekes anyukák és a szakemberek. A tarsolyában azonban ott van a B terv is, az online válto­zat.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Petőfi Népe

Az idei születésünnep is hagyományosan az anyák napjával kezdődne, azaz május 2-án, vasárnap, és május 12-ig tartana. A 2020-as esztendőtől eltekintve minden évben több száz érdeklődőt mozgatott meg a rendezvénysorozat, közel húsz helyszínen akár 70 programot is kínáltak különböző témakörökben.

– Különleges helyzetben vagyunk, hiszen még senki nem tudja, mi lesz május elején, mit engednek az egészségügyi előírások. Ennek ellenére bizakodom, és szervezem a személyes jelenlétet engedő rendezvénysorozatot. Attól sem zárkózom el, hogy esetleg több mint tíznapos legyen. Sokan megkerestek már az előadók közül, és több új szakember is felvette velem a kapcsolatot. Már körvonalazódik egy nagyon jó programsor – jegyezte meg Kovács-Dandi Csilla főszervező, kismamajóga-oktató, dúla, akinek munkáját most is Szabó Béláné Rita védőnő segíti.

– Természetesen fel vagyunk készülve arra is, hogyha nem tudjuk hagyományos formában megszervezni a születésünnepet, akkor a tavalyihoz hasonlóan online előadásokhoz csatlakozhatnak az érdeklődők. Sajnos ennek értéke össze sem hasonlítható a személyes találkozásokéval, de vannak helyzetek, amikor igazodni kényszerülünk a lehetőségekhez – tette hozzá Kovács-Dandi Csilla.

A születésünnep elnevezésű programsorozat hét évvel ezelőtt indult útjára.

Évről évre sikeresebb lett, nemcsak a résztvevők száma nőtt folyamatosan, de a csatlakozó előadóké is, akik ingyenesen vállalják az előadásokat, bemutatókat.

A születésünnep célja idén is az, hogy bemutatkozzanak azok a kecskeméti programok, melyek a várandósság, szülés, kisgyermekes időszak témájával foglalkoznak. A szervezők minden évben igyekeznek színvonalas előadásokat, foglalkozásokat kínálni. A rendezvénysorozat sokszínűségét garantálja, hogy az élet különböző területeiről csatlakoznak a szakemberek. Az összefogásban van szülésznő, gyermekorvos, fogorvos, védőnő, mentőtiszt, pszichológus, mozgásfejlesztő, gyógytornász, IBCLC szoptatási tanácsadó, dúla, hordozási tanácsadó, jógaoktató, sportoktató, különféle foglalkozásvezető.

A születésünnep főszervezője, Kovács-Dandi Csilla gyermekeivel, Dorkával és Csongival
Fotó: Petőfi Népe

– Programjaink szinte minden területet felölelnek, így a kismamák, babát tervezők és kisgyermekes családanyák egyaránt találnak kedvükre valót és érdeklődésüknek megfelelőt. Idén arra is nagyobb figyelmet fordítunk, hogy ne csússzanak össze a programok, így az, aki egy napon több előadást is meghallgatna, legyen rá lehetősége – hangsúlyozta a szakember, majd kitért néhány programra.

– Az állandó programjaink, előadóink mellett újak is várhatók. Például dr. Tálosi Gyula, a kórház gyermekosztályának vezetője, vagy Szászi Balázs a Koramentorházból, aki interaktív műhelyt vezet A családtervezőktől a nagyszülőkig címmel. Mellettük idén is szeretnénk meghívni majd dr. Kelemen Edit főorvosnőt, az intenzív koraszülöttosztály vezetőjét, valamint dr. Bánfalvi Attila főorvost, a nőgyógyászati osztály vezetőjét. Szintén újdonság lenne Fetterné Marozsán Mónika gyógytornász, aki a picik mozgásfejlődéséről szólna. Bízunk benne, hogy vendégül láthatjuk majd Kriston Andreát, a Kriston-torna kitalálóját is. Természetesen lenne sok mozgás is, a baba-mama jógától a kismamatornán át a békatornáig – sorolta Kovács-Dandi Csilla, aki szülésélmény-mesélőt tart, valamint Némáné Ellával ketten a Kecskeméti Dúlakör programját.

A születésünnepet idén is nyereményjáték kíséri, mely mindig nagyon sikeres. Ha valaki szeretne programtartóként vagy támogatóként csatlakozni a rendezvénysorozathoz, bizalommal keresse meg Csillát a [email protected] címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában