Napi adat: ennyivel nőtt a fertőzöttek száma a megyében

Az elmúlt napon 115 ember vesztette életét a koronavírus miatt. A védelmi intézkedések érvényben maradnak.

Zs. D.

Budapest, 2021. janur 5. Oltsra kszti el egy pol a Pfizer-BioNTech koronavrus elleni vakcinjt a fvrosi Szent Jnos Krhz Ktvlgyi tmbjben 2021. janur 5-n. MTI/Balogh Zoltn

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Mint arról beszámoltunk, a pénteken közölt adatok szerint 2 907 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 337 743 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 115 többségében idős, krónikus beteg,

így az elhunytak száma 10 440 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, összesen 186 449 fő. Az aktív fertőzöttek száma 140 854 fő. 5 297 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 372-en vannak lélegeztetőgépen.

Bács-Kiskun megyében az elmúlt napon 151-gyel nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

A járvány kezdete óta összesen 15 412 fertőzöttet azonosítottak a megyében.

Immár 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása, és fokozatosan megkezdődik az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása is.

A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések és Orbán Viktor miniszterelnök mai bejelentése értelmében

február 1-ig érvényben is maradnak, valamint a középiskolákban is marad a digitális oktatás február 1-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában