GALÉRIÁVAL

2021.01.06. 18:13

Megáldották a kecskeméti népkonyhát vízkereszt alkalmából

Vízkereszt ünnepére emlékeztek meg szerdán a kecskeméti Wojtyla Barátság Központnál. A népkonyhaként is üzemelő szociális intézményt dr. Finta József érseki helynök, a Nagytemplom plébánosa áldotta meg a jeles alkalomból.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Bús Csaba

Farkas Pál wojtylás munkatárs köszöntője után az atya elmondta biblikus gondolatait az ünnep kapcsán, majd a népi hagyomány szerint felírta a falra a 20+C+M+B+21 feliratot. Hozzátette ő ezt a változatot szereti, mely az évszám mellett a három napkeleti bölcs, Gáspár, Menyhért és Boldizsár latin neveinek rövidítése. Ugyanakkor megfelel a latin mondás rövidítésének is, miszerint Christus Mansionem Benedicat, azaz Krisztus áldja meg e házat!

Az épület előtt várakozó szegények ezt követően vehették át a rántott sziki halat tartalmazó meleg ebédet, az akasztói Horgászpark és Halászcsárda jóvoltából. Az ebéd kiosztásában részt vállalt az akasztói támogatók részéről Czobor-Szabó Andrea és Árvai Dávid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában