A koronavírus miatt hunyt el a hivatásának élő halasi mentős

Kollégájukat gyászolják a kiskunhalasi mentőállomás dolgozói. A két éve nyugdíjba vonult, de betegszállítóként tovább dolgozó Balázs András áldozatul esett a koronavírusnak. A 65 éves mentős néhány hete még dolgozott, majd kiderült, hogy elkapta a koronavírust, súlyos tünetekkel került a halasi mobil járványkórházba.

Pozsgai Ákos

Kollégái gyászolják az elhunyt mentőst.

Fotó: Pozsgai Ákos

Balázs András több mint három évtizeden át dolgozott az Országos Mentőszolgálatnál mentőápolóként, megszámlálhatatlan beteg köszönhette neki az életét. Példamutató hivatástudattal végezte munkáját, kollégái szerették és becsülték. Két évvel ezelőtt vonult nyugdíjba, búcsúztatásakor a halasi mentőállomás teljes állománya felsorakozott a tiszteletére, a mentőautókon bekapcsolták a szirénákat, úgy köszöntek el tőle.

Balázs András azonban a jól megérdemelt nyugdíj mellett, nem vonult vissza és továbbra is hivatásának élt, egy privát betegszállító cégnél dolgozott tovább betegápoló és gépkocsivezetőként. Néhány héttel ezelőtt kapta el a koronavírust, tünetei súlyosbodtak, ezért a kiskunhalasi mobil járványkórházba került, ahol szervezete nem tudta legyőzni a gyilkos kórt.

– Megrendülten fogadtuk a hírt Bandi bácsiról, aki úgy tudom, hogy egészséges volt – nyilatkozta hírportálunknak Nagy József mentőtiszt, a kiskunhalasi mentőállomás vezetője, aki az elmúlt évben maga is átesett a koronavíruson. – Vegye mindenki komolyan a koronavírust, ne bagatellizálja el senki, tartsa be mindenki az előírt óvintézkedéseket – hangsúlyozta a mentőtiszt.

Nagy József elmondta, hogy a halasi mentőállomás 15 fős állományának fele, kisebb-nagyobb tünetekkel már átesett a koronavíruson. Akik nem, azoknak pedig a többsége az elmúlt napokban felvette a koronavírus elleni első védőoltást, a többiek is a napokban kapják meg.

– Arra kérek mindenkit, aki teheti, hogy éljen a védőoltás lehetőségével és amikor sorra kerül, oltassa be magát a koronavírus ellen, mert csak így küzdhető le a járvány – tette hozzá a kiskunhalasi mentőállomás vezetője.

Kollégái gyászolják az elhunyt mentőst.
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában