paprikafesztivál

2021.01.16. 07:40

Kalocsa turisztikai koncepciójáról egyeztettek

Dr. Filvig Géza polgármester munkamegbeszélésen járt Budapesten Könnyid Lászlónál, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettesénél, kedden.

Gábor János

A Kalocsai Paprikafesztivált a korábbi évekhez képest még sikeresebbé kívánják tenni

Fotó: Gábor János

A két vezető azért ült össze, hogy egyeztessenek Kalocsa turisztikai koncepciójáról, amelyben szálloda, fesztiválstratégia és kikötőfejlesztés is szerepel.

Ezek a célok persze a hosszú távú bevételnövelést szolgálnák – írta közleményében Filvig, hangsúlyozva: a büdzséből, vagyis kizárólag saját erőforrásokból aligha lehetne ekkora beruházásokat elindítani, így mindenképpen szövetségesekre van szükség.A városvezető leszögezte: az önkormányzat idegenforgalmi terveinek az a leglényegesebb eleme, hogy Kalocsa felkerüljön az ország turisztikai térképére, és ezzel kiugrási lehetőséghez jussanak azok a helyi vállalkozások, amelyek valamilyen formában kapcsolódnak a vendéglátáshoz. Az ő sikerükkel a város is jól jár, hiszen plusz bevételei keletkeznek, ami további fejlődést eredményez.

A jól-jobban működő turisztika további fontos feltétele a programok sokszínűsége, ezért a szándék az, hogy a Kalocsai Paprikafesztivál országos hírrel bíró gasztronómiai fesztivállá váljon. Ehhez a szemponthoz kapcsolódva indokolttá válik a hajós turizmus erősítése (például a kikötő fejlesztésével), valamint egy wellness- és élményrészleggel rendelkező, minimum négycsillagos szálloda felépítése is.

Mindezek mellett Filvig arról is tárgyalt Könnyid Lászlóval, hogy az MTÜ-nél várhatóan milyen Kalocsa által is megpályázható források válnak elérhetővé a kö­zeljövőben. A külső segítségre mindenképpen szükség lenne, mivel ilyen nagyszabású elképzésekre a városnak nincsen pénze. Az önkormányzat a nemrég alapított Kalocsai Innovációs Központon keresztül szeretné elérni céljait, hogy ebből az üzletből minél nagyobb szeletet tudjon megszerezni – fogalmazott a polgármester.

A Kalocsai Paprikafesztivált a korábbi évekhez képest még sikeresebbé kívánják tenni
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában