ingyenes előadások

2021.01.20. 19:45

Idén is folytatódnak a népszerű Babaváró kedd esték Kecskeméten

Minden hónapban négy témában hallhatnak előadásokat az érdeklődők.

Sebestyén Hajnalka

Online formában is működik a Babaváró kedd esték című programsorozat, melyet ötödik éve szerveznek meg minden hónapban a TANDEM Kapcsolatműhely szakemberei. Normál élethelyzetben a Hírös Agóra kulturális központban vagy az ifjúsági otthonban várták keddenként a várandós kismamákat, apákat, nagyszülőket és a babát tervező párokat.

A 2020-as év jelentős részében azonban a járványhelyzet miatt átköltöztették a virtuális térbe, ahol szintén sikeres és népszerű. Az ingyenes program során minden hónapban négy témáról hallgathatnak meg érdekes és hasznos interaktív előadást a résztvevők. Ez idén sem változik.

Tolvajné Lipcsei Mária tavaly nyáron Helvécián hordozóbemutatót is szervezett Fotó: S. H.

Az első kedden a szülésről, a pozitív szülésélmény egyszerű titkairól mesél Néma Attiláné Ella szülésfelkészítő, dúla. A második kedden a szoptatásról, a csodálatos anyatejről szól Szabóné Kis Éva védőnő, IBCLC laktációs szaktanácsadó. A harmadik kedden a hordozás előnyeit és a különböző hordozóeszközöket ismerhetik meg az érdeklődők Lipcseiné Tolvaj Mária védőnő, hordozási tanácsadó, illetve Butkáné Kis Regina hordozási tanácsadó tolmácsolásában. A negyedik kedden ismét Néma Attiláné Ellával találkozhatnak az érdeklődők, aki babamasszázs-oktatóként a babaápolás, babamasszázs témakörében tart előadást, bemutatja a természetes babaápolás fortélyait.

Az előadások során hasznos információk hangzanak el, miközben a résztvevők korszerű és családbarát gyakorlatokat sajátíthatnak el, amelyek megalapozhatják az egészséges kötődést, a minél örömtelibb szülő-gyermek kapcsolatot.

Legközelebb jövő kedden a babamasszázst mutatja be Némáné Ella. Csatlakozni a Szülés szívvel-Lélekkel Facebook-csoportban lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában