felújítás

2021.01.14. 14:41

Fecskelakásokba költözhetnek a kunszentmiklósi fiatalok

Két épületben hét önkormányzati lakás újult meg teljesen Kunszentmiklóson az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) Esély otthon elnevezésű programja keretében. Az ünnepélyes átadást csütörtökön tartották meg.

Gulyás Sándor

Fotó: Gulyás Sándor

Az önkormányzati tulajdonú lakások felújítása az előző elején kezdődött el. A beruházás költségeit az Esély otthon elnevezésű program keretében közel hatvanmillió forintból, illetve saját erőből finanszírozta a település önkormányzata. Az elnyert támogatásból két leromlott állapotú épület került felújításra, illetve kibővítésre, felszerelésre önálló lakhatás céljából, a projektben részt vevő, a célcsoportba tartozó fiatalok, valamint párok, családok számára. A Kossuth utcai épületben három új lakást alakítottak ki, a Bankos Károly utcai, korábbi fináncházban négy lakás kapott helyet.

– Az úgynevezett fecskelakások a helyben vagy a környező településeken élő, esetleg a környéken dolgozó fiatalok önálló életkezdését próbálja lakhatási feltételek biztosításával elősegíteni, hozzájárulva a település népességmegtartó erejéhez. Ennek jegyében a most átadott, bútorozott, automata mosógéppel, tűzhellyel, mikrohullámú sütővel ellátott lakások után akár két esztendeig nem kell bérleti díjat fizetniük az ideköltözőknek – mondta el hírportálunknak Lesi Árpád polgármester.

A program keretében korábban képzéseket is tartottak, illetve nyolcvankét fiatal jutott pénzügyi támogatáshoz.

– A magyar kormány lehetőséget ad a fiataloknak a diákhitelen keresztül, hogy tovább tudjanak tanulni. A családtámogatási rendszer ugyancsak segíti fészekrakókat. Kunszentmiklós vezetését dicséri, hogy kedvezményes lakhatási feltételeket biztost a 20-30 éves korosztály életkezdéséhez – fogalmazott az átadó ünnepségen dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője.

Fotó: Gulyás Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában