GALÉRIÁVAL

2021.01.13. 15:08

Etetők várják a madarakat a kecskeméti Érzékelések kertjében

A kreatív II. Rákóczis diákok jóvoltából madáretetőkkel bővült Kecskeméten az Érzékelések kertje. Szerdán helyezték ki az ötletes etetőket, melyeket madáreleségekkel töltöttek fel.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Bús Csaba

A Kecskeméti Szent László Lions Club tavaly ősszel építette ki az Érzékelések kertjét, a város támogatásával. A II. Rákóczi iskola előtti közterületen kialakított kert már majdnem teljesen elkészült. Most tavasszal helyeznek még ki térbútorokat, valamint tapintható szobrokat és terepasztalt. Az Érzékelések kertje elsősorban a látássérülteknek, a vakoknak és gyengénlátóknak készült.

A kert gondozását a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola vállalta magára. Eddig az intézmény egyik munkatársa, Kis Dániel gondozta, mivel nem szerették volna, hogy újonnan vetett füvet letapossák a diákok.

A Kecskeméti Szent László Lions Club kérésére madáretető építési versenyt hirdettek az iskolában. Nagyon sok szép és ötletes madárettő készült.

A legügyesebb alkotókat szerdán megjutalmazták, oklevelet és könyveket vehettek át Harsányi Zsuzsannától, a Kecskeméti Szent László Lions Club elnökétől, valamint Fáriné Boros Erika tagintézmény-vezetőtől. Első lett Fazekas Lara és Horváth Kristóf, második Szakali Milán, harmadik Horváth József. Rajtuk kívül több diák különdíjat vehetett át. A legpraktikusabb címet Fazekas Lara nyerte, ő a könyv mellé egy plüss oroszlánt is kapott, mely a klub jelképe. Harsányi Zsuzsanna egy ajándékcsomaggal kedveskedett Kis Dánielnek, megköszönve neki eddigi áldozatos munkáját.

A díjkiosztó után a klub jelenlévő tagjai és a kisdiákok együtt mentek ki a kertbe, és megtöltötték eleséggel a madáretetőket. A két zsák madáreleséget a klub hozta adományként.

A madarak etetése továbbiakban a gyerekek feladata lesz, csak úgy, mint ahogy az épülő kert tisztán tartása, gondozása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában