KISKUNHALAS

2021.01.21. 19:06

Elismerést kaptak az Ékes Kapu dolgozói

A koronavírus-világjárvány kirobbanása óta a rendkívüli helyzetben a védelmi feladatok ellátásában nyújtott kimagasló szakmai felkészültségükért, valamint helytállásukért mondott köszönetet a kiskunhalasi Ékes Kapu Református Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthon munkatársainak külön-külön névre szóló levélben a Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodájának vezetője.

Pozsgai Ákos

A koronavírus-járvány hónapok óta számos pluszfeladattal terheli meg a református egyház otthonait is, a munkatársak nem pusztán a munkaköri feladataikat látják el, hanem megfelelő körültekintéssel, az ellátottak védelmét kiemelten szem előtt tartva, igyekeznek végezni a munkájukat – írta köszönő­levelében a Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodájának vezetője, aki hangsúlyozta: az elmúlt időszak egyértelműen megmutatta, hogy az intézményekben nem pusztán szociális munka, hanem valódi diakónia valósul meg.

– A halasi Ékes Kapu Református Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthonban gondozott mind a 35 személy átesett a koronavíruson, és a dolgozók közül is 15 fő betegedett meg, azóta mindenkinek visszatért az egészsége, súlyosan senkinek sem kellett megküzdenie a betegséggel – tudatta Maruzsenszki Ernestina, az otthon vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában