Kecskemét

2021.01.04. 22:24

Elhunyt K. Szabó Benedek

Nyolcvanadik életévében elhunyt K. Szabó Benedek aranykoszorús versmondó, aki a kecskeméti kulturális rendezvények és nemzeti ünnepek állandó szereplője volt.

Sebestyén Hajnalka

K. Szabó Benedek

Fotó: Bús Csaba

Az ismert versmondó alapítója és tagja volt a Wass Albert költő emlékét ápoló olWASSókörnek, így a Wass Albert-rendezvényeik lelkes és kitűnő előadójaként sokan csodálhatták gyönyörű, beleérző és odaadó szavalatait. Tagja volt a Kecskeméti Hírös Város Nyugdíjas Klubnak, valamint a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Körének.

Nemcsak szerepelt az irodalmi és kulturális rendezvényeken, emelte azok hangulatát, de több alkalommal méltán képviselte a várost régiós és országos fesztiválokon, főként kecskeméti költők verseivel. Példaértékű munkásságát aranykoszorús minősítéssel ismerték el. Szépkorú társait mindig biztatta a versek szeretetére, a versek előadására.

Csernus Lajos, az olWASSunk Együtt rendezvényeket szervező, valamint a Hírös Rovókör és Hírös olWASSókör alapítója megrendülten tájékoztatta a baon.hu-t az általa oly nagyra tisztelt K. Szabó Benedek haláláról. Hozzátette, K. Szabó Benedek, a lelkes és kiváló versmondó, wassas szószólójuk munkásságát a világhálón keresztül is bárki megidézheti.

– A videófelvételek segítenek felidézni Benedek bátyám székelyszikla-kiállását, a nagy átéléssel előadott Wass Albert verseit, melyek a magyarságot óvó, vigyázó szellemiségét sugározzák és zászlóként életcsatáinkban harci lobogóként szolgálnak. Köszönöm, hogy megismerhettem Benedek bátyámat, a székely felmenőire és izsáki elődeire büszke, nem csak versmondásban kiváló magyar embert – hangsúlyozta.

K. Szabó Benedek
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában