Dr. Bicskei Ferenc úgy gondolja, közös érdek az oltás beadatása

Dr. Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke a baon.hu-nak kijelentette: amint lehetőségük lesz rá, ő és családja biztosan beoltatják magukat.

Hraskó István

Dr. Bicskei Ferenc

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

– Igen, megbeszéltük, hogy felvesszük a védőoltást. Nemcsak a saját személyes védelmünk miatt – bár természetesen az sem elhanyagolható szempont –, hanem főként, mert az oltás társadalmi érdek. Meggyőződésem, a vírus csak úgy állítható meg, ha a lakosság nagyon nagy százaléka be lesz oltva, és úgy gondolom, egy felelős állampolgártól elvárható, sőt kötelessége, hogy másokra is gondoljon.

Kérdésünkre elmondta: családjában nem volt megbetegedés, de sajnos ismeretségi körében többen is elhunytak a koronavírus miatt. A járvány és az esetleges karantén a bíróságon is hátráltatja a munkavégzést, sok kollégája átesett a fertőzésen. Ami szerencse, hogy súlyos szövődmény senkinél nem alakult ki, és a tömeges megbetegedéseket is sikerült megakadályozni.

Szerinte ha sokan nem kérik a vakcinát, akkor „nagy csodára nem szabad számítani”, a vírus nagyon sokáig velünk marad, hiszen nem alakul ki a nyájimmunitás.

Dr. Bicskei Ferenc
Fotó: Petőfi Népe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában