Zsigó Róbert

2021.01.28. 15:17

Állami támogatásból épül meg a bajai sportuszoda

Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője csütörtök délután jelentette be közösségi oldalán, hogy megépül a bajai sportuszoda.

Márton Anna

Forrás: Hajós Építész Iroda Facebook-oldala

Kormányzati forrásból épül meg a Bajai Sportuszoda és Élményfürdő – jelentette be csütörtökön Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője.

Mint arról korábban beszámoltunk a bajai önkormányzat visszautalta az államnak a 2019 decemberében átutalt 660 millió forintot, amit az új létesemény előkészítésére, tervezésére kellett volna fordítani. Az ügyben több mint egy évig nem történt semmi, pedig a kormányhatározat egyértelműen és világosan kimondja, hogy az előkészítési fázis megvalósítására Baja önkormányzatát jelölte ki.

A Facebook-oldalára csütörtökön feltöltött videóban Zsigó Róbert képviselő elmondja, a kormány úgy döntött, hogy kormányzati beruházásból valósítják meg az új uszodát és élményfürdőt.

– Igen, megépül a bajai sportuszoda! A jelenlegi városvezetés a választások óta húzza, halasztja a Bajai Sportuszoda és Élményfürdő építésének előkészítését. Elég volt a másokra mutogatásból, a kifogások kereséséből, a folyamatos panaszkodásból. A kormány a bajaiak oldalára állt. A Magyar Közlönyben most megjelent új határozatával úgy döntött, hogy kormányzati beruházásként valósítja meg ezt a bajaiak számára fontos fejlesztést. Reméljük, hogy a jelenlegi városvezetés ezt már nem akarja megakadályozni. Nekünk a bajai emberek érdeke az első. Hajrá Baja! – mondta el Zsigó Róbert.

Borítóképünk a bajai uszoda látványterve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában