Kecskemét

2021.01.27. 18:46

A legjobbak között a Bolyongók nevű bolyais csapat

A Budapesti Műszaki Egyetem Energetikai Szakkollégiumának középiskolások számára kiírt természettudományi csapatversenyén bekerült a döntőbe, az ország legjobbjai közé a bolyais csapat.

Sebestyén Hajnalka

Kulmán Balázs, Szűcs Eszter, Fekete Bálint és Sikó Dezső a Varázsdobozzal

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Mint arról már beszámoltunk, a gimnázium „Bolyongók” csapata – Kulmán Balázs, Szűcs Eszter és Fekete Bálint – sikeresen szerepelt eddig. Az első fordulóból a több száz csapatból jutottak el a középdöntőig, melybe a legjobb húsz csapat jutott be. Sikó Dezső fizikatanár készítette fel a fiatalokat. Örömmel számolt be arról, hogy a középdöntőben is kiválóan teljesített a csapata, bekerültek a top 10-be, így a január 28–29-ei online döntőben újra bizonyíthatnak. A tehetséggondozásban élenjáró tanár hozzátette: a munka neheze most tart. Nukleáris energetikai, villamosmérnöki gyakorlati feladatokban és helyszíni, azonnali ötletelésekben vannak benne. A technikai megvalósítása ennek a döntőnek nagy kihívás lesz, mert egyszerre kell felügyelet alatt dolgoznia mind a tíz csapatnak.

Kulmán Balázs, Szűcs Eszter, Fekete Bálint és Sikó Dezső a Varázsdobozzal
Fotó: Sebestyén Hajnalka

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában