vetélkedő

2021.01.06. 06:58

A Kiskunság kincseivel ismerkedtek a diákok a kecskeméti versenyen

Az év végén lezajlott a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon A Kiskunság kincsei című természetismereti, helytörténeti online közösségi játéka.

Sebestyén Hajnalka

Az eredményt is online hirdették ki, gyerekek nélkül

Forrás: Petőfi Népe

A három, levelező fordulós, ismeretterjesztő játékban kilenc iskola képviseletében 13 csapat vett részt. A mintegy 275 diák a Kiskunság természeti értékeivel, épített örökségével és jeles személyiségeivel ismerkedett meg a közösségi program során.

Csizmadia Ilona, az ifjúsági otthon munkatársa, a verseny főszervezője ismertette a baon.hu-val a játékot és annak eredményét.

– A személyes találkozások, építő, élményszerző múzeum- és könyvtárlátogatások, kézműves-foglalkozások, ismeretbővítő bemutatókerti séták sajnos idén csak online, ismeretterjesztő videók útján valósulhattak meg. A diákok motiváltak voltak, még a koronavírusos nehézségek sem akadályozták meg őket a játékos feladatok, keresztrejtvények, totók, képrejtvények, képkeresők ügyes és pontos megoldásában. Sőt, még nagyobb odafigyelést, komoly összefogást és együttműködést tapasztaltunk meg a beküldött munkáikban – részletezte.

Az eredmények az alábbiak. A 3-4. osztályos korcsoportban Kiemelt Arany oklevelet kapott a Macskák csapata (Zrínyi, felkészítő tanár: Gubicza Erika), Arany oklevelet vehetett át a Gyurgyalag csapat (Szent Imre, f. t.: Siposné Hajdú Margit), a Figyelmes Kincskeresők csapata (Refi, f. t.: Hajagosné Kovács Diána), valamint a Kispingvinek csapata (Kodály, f. t.: Csitári Andrea). Ezüst oklevelet ítélt meg a zsűri a Zöldlábúak csapatának (Petőfi Gyakorló Iskola, f. t.: Kovácsné Czinkóczki Anikó), a Csodabogarak csapatának (Lánchíd Utcai Iskola, f. t.: Institoris Ágnes). Bronz oklevelet kapott a Napsugarak csapata (Lajosmizsei Fekete István Sportiskola, f. t.: Polgár Katalin).

Az 5-6. osztályos korcsoportban Kiemelt Arany oklevelet vehetett át a NagydumáSok(k) csapata (Zrínyi, f. t.: Babusa-Nagy Krisztina. Arany oklevéllel értékelték munkáját a Szőlőfürt csapatnak (Móricz Iskola, f. t.: Kádár Ildikó), Ezüst oklevelet kapott három Piarista iskolai csapat, az Őszi Kikerics, a Tavaszi Hérics, valamint a Báránypirosító csapat (a diákokat Szeleczkiné Marozsi Edina tanárnő készítette fel).

Az eredményt is online hirdették ki, gyerekek nélkül
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában