Védőfelszereléssel segíti a megyei kórházat a KÉSZ Csoport

Ötmillió forinttal segíti a KÉSZ Csoport a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Covid Intenzív Osztályát. A támogatást csütörtökön adta át a kórházban Metykó Tibor, a KÉSZ Csoport marketingigazgatója dr. Svébis Mihály főigazgatónak.

Horváth Péter

Svébis Mihály, kórházigazgató és Metykó Tibor, a KÉSZ csoport marketing-igazgatója

Fotó: Horváth Péter

Az adományból egyszer használatos zsilipruhákat vásárol a kórház, ebben ugyanis az egész világon hiány van, ezért nagy segítséget jelent az adomány az intézmény számára. A felszerelést a COVID-részlegeken a speciális kezes-lábal overall aláöltözeteként használják az egészségügyi dolgozók. Minden bemenetelkor új ruhát kell felvenniük, távozáskor pedig egy erre kijelölt gyűjtőbe helyezik megsemmisítésre.

A kórházi dolgozók naponta több szettet (alsó- és felső védőruházatot) is elhasználnak, így közel száz védőfelszerelés is elfogyhat egy nap, fontos tehát folyamatosan biztosítani az utánpótlást. Az adományból összesen 2054 védőruhát vásárol a kórház, ami egy havi készletnek felel meg. A kórházi dolgozók egy ruhaadagoló automatából személyes PIN-kódjukkal vehetik magukhoz a méretüknek megfelelő védőruhát.

A támogatás átadásán Metykó Tibor elmondta, hogy ott szerettek volna segíteni, ahol arra a legnagyobb szükség van, és idén decemberben ez a hely csak a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház lehetett. – Ezer szállal kötődünk Kecskeméthez, hiszen itt van a vállalatcsoport legnagyobb telephelye, itt zajlik a legtöbb gyártási folyamatunk is, ezért bátran mondhatom: részei vagyunk a város vérkeringésének, szívünkön viseljük az itt élők sorsát. Nem kérdés, hogy ha valamilyen felajánlást teszünk, az Kecskeméthez kötődik. Azokat támogatjuk, akiknek a legnagyobb szükségük van erre és ők most az egészségügyi dolgozók. Hiszen mi is akkor vagyunk biztonságban, ha ők biztonságban vannak – fejtette ki a marketing-igazgató.

A pénzadományból védőruházatot vesz a kórház
Fotó: Horváth Péter

Svébis Mihály főigazgató elmondta, hogy a felajánlást örömmel fogadták. – A mostani járványidőszakban voltak olyan szakaszok, amikor sajnos a védőfelszerelés nem teljeskörűen állt rendelkezésünkre, és én azt szeretem, ha a raktáraink tele vannak védőeszközzel azért, hogy ez ne jelentsen problémát az ellátásban. Most eljutottunk oda, hogy tele a raktár – mondta a főigazgató. Azt is elmondta, hogy jelenleg összesen mintegy 300 covidost ápolnak a kecskeméti, kiskunfélegyházi és a kalocsai kórházakban. Minden súlyos covid-beteg a kecskeméti kórházba kerül és amikor olyan állapotba hozzák a betegeket, hogy beállított terápia melletti kezelésre van csak szükségük és szállíthatók, akkor Félegyházára vagy Kalocsára helyezhetik át őket. Erre azért van szükség, hogy az újonnan érkező betegek számára biztosítani tudják a megfelelő ágyszámot.

Svébis Mihály, kórházigazgató és Metykó Tibor, a KÉSZ csoport marketing-igazgatója
Fotó: Horváth Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában