karácsony

2020.12.26. 18:19

Ünnepeltek a bácsalmási gyermekotthonban

Pandémia ide, járványhelyzet oda, a közel ötezer gyermekről gondoskodó Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató idén is megszervezte, hogy a rájuk bízott gyermekek számára ünnep legyen a karácsony, és ugyanúgy, mint a korábbi években, személyre szóló ajándékot kapjanak.

Petőfi Népe

A lakásotthonban nevelkedők már megkapták ajándékukat

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gemes Sandor [email protected]

A nevelőszülőknél élő gyermekeket a családjaikban éri majd a meglepetés karácsonyeste, a lakásotthonban nevelkedők pedig már megkapták ajándékukat, az örömüket pedig az internet segítségével tették az Ágota közösség számára átélhetővé. Így volt ez Bács-Kiskun megyében is.

– Most is, mint minden évben, azt kértük a csemetéinktől hetekkel az ünnep előtt, hogy írják meg a Jézuskának, mit szeretnének, és mi megpróbáljuk teljesíteni. Szerencsére idén is sok támogatóra számíthattunk, akik segítettek a kívánságok teljesítésében:

mintegy 36 adományozó szervezet és számos magánszemély volt a segítségünkre abban, hogy a kívánságokat teljesíteni tudjuk.

Külön köszönjük, hogy az idei adventen minden minisztériumban és háttérintézményeikben karácsonyi adománygyűjtést szerveztek a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok számára, ebből részesültünk mi is. Az Emmi Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkársága és a Köznevelésért Felelős Államtitkársága több mint kétmillió forint értékű ajándékot ajánlott fel erre a célra. Nekik és minden további adományozónknak köszönjük a gyerekek nevében – ismertette a gyermeki vágyak teljesülésének hátterét Kothencz János, a szervezet főigazgatója.

– Az online térben a megyei területi igazgatók köszöntötték a gyerekeket, akik pár perces ünnepi műsorral ajándékozták meg egymást: verssel, énekkel, tánccal készültek az ünnepségre. Öröm volt látni, hogy amikor visszatértek a kamera elé, milyen izgatottan bontogatták az ajándékukat.

Úgy hiszem, sikerült valódi meglepetést okozni nekik és boldoggá tenni őket

– mesélte a közös ünnep élményét Balogh Zsolt főigazgató-helyettes. A bácsalmási lakásotthonokban együtt díszítették fel a lakást a gyerekek, valamint az ünnepi vacsorát is együtt készítették el nevelőikkel.

A lakásotthonban nevelkedők már megkapták ajándékukat
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában