kunfehértó

2020.12.24. 07:00

Többféle hangszert vásárolt az iskola

Hangszerszoba kialakítására nyert 1,2 millió forintot a Nemzeti Tehetség Program pályázatán a kunfehértói Borostyán Waldorf Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.

Pozsgai Ákos

Nyilvános hangszerbemutatókat tartanak majd

Fotó: Pozsgai Ákos

A megvásárolt új hangszereket online mutatták be a szülőknek és a gyerekeknek. A hangszerszobára azért van szükség az iskolában, hogy a gyermekek megismerkedjenek az oktatáshoz használt hangszerekkel, megtanulják őket kezelni, így az intézményben a zenei pedagógiai oktatás és nevelés több módon zajlik.

Fontos a gyerekek érdeklődésének felkeltése a zene iránt, ezért kiemelt szerepet kap az oktatás során a diákok szemléletformálása. A későbbiekben iskolai zenekar alapítását is tervezik a tehetséges fiatalok bevonásával, hogy felléphessenek és különböző rendezvényeken mutathassák meg tudásukat.

A program keretében többek között gyermekgitárt, basszusgitárt, mandolint, bendzsót, gyermekhárfát, metalofont, furulyát, fuvolát, szaxofont, klarinétot, kongát, kolompot és ritmuskészletet is vásárolt az iskola. Az új hangszereket egyelőre csak online közvetítésen keresztül ismerhették meg a gyerekek és a szülők. A jövőben – amint a kialakult vírushelyzet engedi – az iskolában nyilvános hangszerbemutatókat tartanak majd óvodások és kisiskolások számára, ahol lehetőségük lesz megnézni, meghallgatni és kipróbálni is a hangszereket.

Nyilvános hangszerbemutatókat tartanak majd
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában