GALÉRIÁVAL

2020.12.17. 19:31

Szuper madáretetőket készítettek a zrínyis diákok Kecskeméten

Lázba hozta a kecskeméti Zrínyi Ilona iskola diákjait a meghirdetett madáretető-készítő verseny: 41 jobbnál jobb pályamű érkezett be, többet rögtön fel is akasztottak a Katona József téren.

Hraskó István

Mint Tóth Lászlóné, a Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola intézményvezetője elmondta: idén elnyerték az Ökoiskola címet, és ennek jegyében ezentúl még nagyobb hangsúlyt helyeznek rá, hogy a diákokból környezettudatos felnőtt váljon.

Ezért is hirdette meg az iskolavezetés a madáretetős pályázatot, arra azonban álmukban sem számítottak, hogy ilyen népszerű lesz a gyerekek – és valószínűleg szüleik – körében. 41 szépen kidolgozott etető érkezett be az igazgatóhoz, nemcsak házikók, hanem volt konzervdobozból készült méhecske-formájú is, vagy olyan, melyet két cserépalátét és némi zsákszövet felhasználásával barkácsoltak össze. Egy lelkes apuka pedig jó félméter hosszú óriás házat ajánlott fel, amelyben kis túlzással akár egy egész madárraj kényelmesen csipegethet.

Az etetőkre szavazni is lehetett, a három legtöbb voksot kapott mű készítője – Kállai Dóra, Kis Balázs, valamint Antal Jázmin és a Bozsik-nővérek, Nóra és Viktória – pedig jutalomba részesült, amelyet Tóth Lászlóné és Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója adott át.

Az időjárás viszontagságait vélhetően jobban viselő etetők közül többet fel is drótoztak a Városüzemeltetési Kft. és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának (KNPI) munkatársai a Katona József téren és az Erkel Ferenc utcai játszótéren. A KNPI egy nagy zsák madáreleséget ajánlott fel, hogy egész télen táplálni tudják a diákok a szárnyasokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában