KISKUNHALAS

2020.12.25. 11:51

Szaloncukor és tea is jutott a csomagokba

Tárjátok ki a szíveteket! – Tegyük szebbé a rászoruló családok karácsonyát címmel még novemberben elkezdődött a Katolikus Karitász adventi segélyprogramja.

Pozsgai Ákos

Közel három mázsa tartós élelmiszert gyűjtöttek össze a II. Rákóczi iskola diákjai

Fotó: Pozsgai Ákos

– Az adományozás több részből tevődik össze, egyrészt a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum diákjai a Katolikus Karitasz akciójához kapcsolódva már no­vembertől tartóstélelmiszer-gyűjtést szerveztek – tájékoztatta hírportálunkat dr. Kuti Sándorné, a Katolikus Karitász halasi csoportjának vezetője.

– Árpád-házi Szent Erzsébet tetteit felidézve, lélekben már a karácsonyt várva ajánlották fel az adományokat a fiatalok, melyeket az iskolán kívüli oktatás ellenére sikerült megszervezni, közel három mázsa tartós élelmiszert gyűjtöttek össze.

A csoportvezető elmondta azt is, hogy a hívek is szép számban segítették a gyűjtést, adományaikat a templomba, illetve a plébániahivatalban adták le, valamint érkezett jelentős pénzadomány is a szervezet számlájára, aminek egy részéből szintén tartós élelmiszereket vásároltak. A tartós élelmiszerek között a liszt, cukor, tészta, étolaj, rizs és konzerv mellett a többi között található volt tea és szaloncukor is, melyek az ünnepet meghittebbé tehetik a rászorulók számára. Az adományok egy részét a halasi tanyagondnokok szállították ki, de voltak, akik személyesen vették a plébániahivatalba, illetve a Katolikus Karitász önkéntesei vitték el a házakhoz.

– A körülbelül hetven csomagot szenteste előtt sikerült eljuttatni a rászorulóknak, ami jelentős segítséget jelent a számukra – tette hozzá dr. Kuti Sándorné.

Közel három mázsa tartós élelmiszert gyűjtöttek össze a II. Rákóczi iskola diákjai
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában