Rendkívüli támogatást igényelhetnek a nehéz helyzetben lévő családok

Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester elrendelte a rendkívüli települési támogatásról szóló helyi rendelet tavaszihoz hasonló módosítását a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő családok segítésére.

Hraskó István

A módosított rendelet értelmében az a kecskeméti lakos kaphat segítséget, aki:

– munkahelyét 2020. október 1. és 2021. február 28. között a koronavírus okozta járvánnyal összefüggésben veszítette el;

– munkaidejét – munkaszerződés módosítással – a munkáltató legalább fele időtartamra csökkentette;

– családjában a koronavírussal összefüggő kórházi kezelés, táppénz vagy haláleset következik be.

A támogatás feltétele továbbá, hogy a családban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladhatja meg a 107 065 forintot. A támogatás mértéke: havi 20 ezer forint, amely a kérelem benyújtásának hónapjától kezdődően 3 hónapon keresztül jár.

A kérelem benyújtásához szükséges nyomtatványok a www.kecskemet.hu oldalon, a Szociálpolitikai Osztály letölthető nyomtatványai között találhatóak: https://ekecskemet.hu/hatosagi-iroda#szocpol-le.

A kérelem postai úton is benyújtható a Polgármesteri Hivatal Kecskemét, Kossuth tér 1. szám alatti postacímre, valamint a Szociálpolitikai Osztály Kecskemét, Rákóczi u. 3. szám alatti irodájánál kihelyezett zárható postaládába is bedobható.

Részletes tájékoztatást és segítséget az érdeklődő ügyfelek telefonon kérhetnek. Akinek nem áll módjában kinyomtatni a kérelem benyújtásához szükséges nyomtatványt, illetve ügyfélkapun keresztül sem tudja benyújtani azt, azok számára kérésre postázzák.

Telefonszámok: 06/76/512-216 , 06/76/512-217 , 06/76/512-227, 06/76/512-211

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában